Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eric Roy, coach van Brest, na de nederlaag in Lens: “We verdienden het om er met een gelijkspel uit te komen.”

Eric Roy, coach van Brest, na de nederlaag in Lens: “We verdienden het om er met een gelijkspel uit te komen.”

Hoe voel jij je na deze eerste nederlaag in dertien League One-duels?
Het is duidelijk dat we ons gefrustreerd en teleurgesteld voelen. Je zult nooit wennen aan verliezen. Als je lange tijd niet verliest, blijft het verlangen om ongeslagen te blijven bestaan. Ik herinner me vooral het resultaat. Gedurende de hele wedstrijd verdienden we het in ieder geval om met een gelijkspel en een doelpuntloos gelijkspel te vertrekken. In de eerste helft ontbrak het ons echt aan technische precisie, waardoor Lens nog meer problemen kreeg. Wij hebben misbruik gemaakt van bepaalde situaties. We zaten binnen en konden niet het voetbal spelen waartoe we in staat zijn. In de tweede helft was de situatie veel beter. Breng de deelnemers binnen. We hadden drie of vier gunstige posities die we niet bereikten. Uiteindelijk konden we het spel niet veranderen. De geluksfactor speelde een rol. We zijn uit positie op de zijlijn, wat zeldzaam is (lensdoel). De bal gaat terug naar Linsuis. Het verhaal van de wedstrijd ging niet naar onze zin.

Waarom heb je Le Douaron en Mounié gevonden?
Omdat we ons voorstelden dat de familie Lenoa sterk aanwezig zou zijn. In het eerste deel van de wedstrijd waren ze niet goed. Wij wilden hun druk breken. We stelden ons voor dat ze over de lijnen zouden springen en zouden profiteren van de tweede ballen. We wilden in dat draaiboek kunnen staan, en Jerem (Le Doiron) en Steve (Meunier) bieden in dat perspectief meer garanties naarmate we meer geven. Het is waar dat de eerste periode niet de beste voor ons was. Maar niet alleen vanwege hen. Ik zag veel teamgenoten hun best doen, maar niet genoeg ritme en kracht hebben. We zijn erin geslaagd om op gelijke voet te staan ​​met Lens wat betreft hun kracht. Maar aan de bal waren we krap. Soms is het geen geweldige avond.

READ  The Belgians Abroad - Lille en Onana buigen over de Clermont Garden

Ik heb te vroeg wijzigingen aangebracht…
We vertelden onszelf dat in het tweede deel van de wedstrijd de zaken zich wat meer zouden ontvouwen. We hadden spelers die het verschil konden maken. De wijzigingen zijn eerder aangebracht omdat we dachten dat ze ons konden helpen het tij van de wedstrijd te keren. Ik heb het bijna gedaan. Ik ben tevreden met de algehele inhoud, maar niet met de consistentie in het spel.

Is dit een stopplaats?
Dit seizoen hebben we vijf nederlagen geleden. Vijf wedstrijden waarin we het niet per se verdienden om te verliezen. Inhoudelijk is het een kwestie van trots om Poliart dingen voor te stellen, anders is het helemaal niet eenvoudig. Ik denk niet dat dit ons momentum zal beïnvloeden. We hebben de moeilijkheidsgraad onder de loep genomen. Het is een zware nederlaag, maar die mag ons niet tegenhouden. »