Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Erdogan begint aan het toekomstige “Istanbul-kanaal”

Deze 45 km lange waterweg moet een kunstmatige zeestraat vormen ten westen van Istanbul door de Zwarte Zee en de Zee van Marmara samen te voegen.

Op zaterdag opende de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de bouw van de eerste brug voor het project.Istanbul kanaal Istanbul», een gigantisch kanaal parallel aan de Bosporus in Istanbul, een initiatief dat door de oppositie en milieuactivisten aan de kaak wordt gesteld. “Vandaag openen we een nieuwe pagina in de geschiedenis van de Turkse ontwikkelingDe president van de Turkse staat kondigde tijdens een ceremonie aan de eerste steen te leggen van een brug die deel uitmaakt van het project.

Deze 45 kilometer lange waterweg, waarvan het project de persoonlijke steun heeft van de Turkse president, moet een kunstmatige zeestraat vormen ten westen van Istanbul door de Zwarte Zee en de Zee van Marmara van noord naar zuid te annexeren.

Zijn critici beschuldigen Erdogan, die Turkije sinds 2003 regeert, ervan vast te houden aan een project dat Turkije zal leiden tot een milieuramp en een schuld die even enorm als onnodig is.

Het Turkse staatshoofd wijdde bijna zijn hele toespraak aan de lancering van de bouwplaats om het project te verdedigen. In de lijst met risico’s van het toenemende aantal schepen dat door de Bosporus vaart, zei Erdogan dat het project in de eerste plaats gericht is op “Zorgen voor de veiligheid van haar burgers in Istanbul“En laat Turkije nemen”Belangrijkere plaats»In de internationale handel. “Alle fasen van het project zijn ontworpen volgens de wetenschapDat zei hij in reactie op de kritiek.

READ  Historische regens en verwoestende overstromingen in China

Het project heeft ook kritiek gekregen in het buitenland, met name in Rusland, een land dat vreest dat het gemakkelijker toegang tot de Zwarte Zee zal krijgen voor schepen van zijn NAVO-tegenstanders.

Volgens de bepalingen van de Conventie van Montreux, die de scheepvaart op de Bosporus, de enige natuurlijke toegangsroute tot de Zwarte Zee, regelt, moeten niet-oeverstaten hun schepen van tevoren laten weten dat ze slechts voor een beperkte tijd mogen blijven. “Dit project schendt op geen enkele manier MontreuxDat zei voormalig premier Binali Yildirim, een toespraak voor het Turkse staatshoofd tijdens de openingsceremonie.