Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vurig Denemarken verslaat Wales in ronde van 16

Geplaatst in:

Denemarken kwalificeerde zich in de maximale kwalificatie voor de knock-outfase en het was een volledige versie op zaterdag 26 juni tegen Wales (4-0). Dankzij een tweehonkslag van Kasper Dolberg en goals van Joachim Mahle en Martin Braithwaite wonnen de Denen eenvoudig in Amsterdam. Na zo’n geweldige show staan ​​ze in de kwartfinales.

De Deense Dynamite was taai met de Welsh Dragon. Aanvoerder Gareth Bale en zijn teamgenoten, die in 2016 in Frankrijk de halve finale bereikten, konden zaterdag niets doen in het Johan Cruijff stadion in Amsterdam, bij de laatste 16 van de editie van 2021. Denemarken verpletterde de herenpagina van Robert bij de einde van een wedstrijd. Eenrichtingswedstrijd (4-0).

Wales had in de eerste minuten 15 lichte controle voordat hij verloor van de gedisciplineerde, volhardende en efficiënte Denen. rood en wit, die een ongebruikelijke groepsfase doormaakten tussen het hartfalen van hun teamgenoot Christian Eriksen En een laatste vurige wedstrijd tegen Rusland om de tweede plaats in de tweede groep te behalen, kon ze rekenen op Kasper Dolberg.

Dolberg Inhoudbaar

De Nice-spits werd gecreëerd in de plaats van Joseph Poulsen, de gebruikelijke spits. De nummer 12 voldeed aan het vertrouwen dat zijn coach Kasper Hjolmand in hem stelde. Dolberg opende de score met een schitterend schot met rechts vanuit het gebied (27′). Als voormalig speler van Ajax Amsterdam vond de spits zijn sporen in dit stadion dat hij goed kent.

Direct na rust profiteerde hij van een fatale fout van verdediger Nico Williams om de tweede helft van dichtbij te scoren (48e positie). Terug bij de muur kon Wales het tij niet keren, net als de onzichtbare Aaron Ramsey en de ineffectieve Gareth Bale voor wat misschien nog wel zijn laatste wedstrijd zou zijn. Geruchten verspreidden zich over het pensioen van de speler van Real Madrid.

READ  Zeldzame aardbeving zaait paniek in Melbourne

Een krachtige boodschap aan heel Europa

Na de show van Dolberg stootte Denemarken in de laatste minuten de kop. Joachim Mehli, van kracht, besliste over het lot van de bijeenkomst (88). Daarna opende Martin Braithwaite zijn teller (90 + vierde). De Barcelona-spits moest wachten op de tussenkomst van de videoscheidsrechter om zich voor altijd te kunnen verheugen.

Met al vier doelpunten tegen Rusland zette Denemarken de bal terug voor de verbijsterde Welshman. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het EK dat een team deze prestatie heeft kunnen neerzetten. De Denen plaatsen zich als eersten voor de kwartfinales van Euro 2021. Met deze indrukwekkende prestatie sturen ze een krachtige boodschap naar heel Europa. Nederland of Tsjechië, hun toekomstige tegenstanders, waren gewaarschuwd.

Euro 2021: Beleef de Ronde van 16 van Wales – Denemarken

Euro 2021: Beleef de Ronde van 16 van Wales – Denemarken

Euro 2021: kalenders en uitslagen