Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn uitzonderlijke overblijfselen ontdekt in een verzonken oude stad

Archeologen hebben de overblijfselen ontdekt van een militair schip en een grafcomplex in Heraklion (Thônis in het oude Egypte), een oude stad Egyptische ondergedompeld in
Middellandse ZeeDat heeft het Egyptische ministerie van Oudheden maandag bekendgemaakt. De ontdekking werd gedaan tijdens onderwateropgravingen op de plaats die een van de belangrijkste havens van het land was, gelegen aan de monding van de Nijl totdat Alexander de Grote de stad Alexandrië stichtte in 331 voor Christus. De stad werd ontdekt in 2001 en stond onder water na een reeks aardbevingen en vloed.

‘Extreem zeldzame’ vondst

Het Egyptische ministerie van Oudheden zei in een persverklaring dat “een Frans-Egyptische missie (…) de overblijfselen heeft gevonden van een oorlogsschip uit de Ptolemeïsche periode en de overblijfselen van een Grieks begrafeniscomplex daterend uit de vierde eeuw voor Christus.” Dit platbodemschip, met brede riemen, mast en zeilen, was 25 meter lang en werd volgens de eerste conclusies van archeologen gebruikt voor navigatie in de Nijldelta.

Volgens hen zou het schip worden afgemeerd aan de pier van de oude tempel van Amon en moet het zijn gezonken nadat het gebouw in de tweede eeuw voor Christus bij een aardbeving was ingestort. van het Europees Instituutarcheologie De onderzeeër die de missie leidde.

Toerisme herlancering

De onderzoekers ontdekten ook een begrafeniscomplex dat de aanwezigheid van Griekse kooplieden in het gebied laat zien tijdens de late periode van het oude Egypte. Volgens het ministerie namen de Grieken toen de controle over dit gebied over en bouwden daar dodentempels. Hij voegt eraan toe dat de overblijfselen van deze tempels “in perfecte staat” onder water zijn ontdekt. Het ministerie merkt op dat deze recente ontdekkingen “de rijkdom van de tempels in deze stad, die nu in de Middellandse Zee ligt”, laten zien.

READ  Het inbraakschandaal maakt de top van de staat boos

De Egyptische autoriteiten maken regelmatig archeologische vondsten bekend, soms zonder de conclusies van de experts die verantwoordelijk zijn voor de noodzakelijke wetenschappelijke analyses af te wachten en te relativeren, aldus specialisten. Caïro aangekondigd Veel belangrijke archeologische vondsten In de afgelopen maanden, in de hoop het toerisme nieuw leven in te blazen, een sector die met veel moeilijkheden te kampen heeft gehad sinds de revolutie van 2011 waarbij voormalig president Hosni Mubarak van de macht werd verdreven tot
Coronapandemie Vandaag.