Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

12 doden in metro, uit angst dat obstakel ‘elk moment kan wijken’

Autoriteiten zeiden woensdag na uitzending op sociale media Weibo Foto’s van passagiers met water tot aan hun nek in een kar.

De stad “is getroffen door een reeks zeldzame en zware onweersbuien, waardoor water zich ophoopte in de Zhengzhou-metro”, zeiden stadsfunctionarissen, eraan toevoegend dat 12 mensen werden gedood en vijf gewond raakten. In totaal werden 500 passagiers gered.

Een dam staat op instorten

Tegelijkertijd waarschuwde het Chinese leger dinsdag voor het dreigende gevaar van een damexplosie in het stadscentrum. Betalen. Het regionale commando van het Chinese Volksbevrijdingsleger zei in een verklaring dat er vandaag een breuk van 20 meter is ontstaan ​​in de Yitan Dam in Luoyang, een stad met ongeveer 7 miljoen inwoners in de provincie Henan. En hij waarschuwt dat ‘de dam elk moment kan wijken’. Het leger maakte bekend dat het soldaten had gestuurd om noodacties uit te voeren, waaronder het bombarderen en omleiden van de overstromingen.

Zhengzhou, een enorme stad op 700 kilometer ten zuidwesten Peking, rood alarm op dinsdag. Dit is het hoogste waarschuwingsniveau voor
meteorologie In China.

Nationale CCTV-televisie toonde stadsstraten gedrenkt in een enorme stroom modderig water, terwijl bewoners met kniediep water hun auto’s door overstroomde slagaders duwden. Zhengzhou Meteorological Services noemde de zwaarste regen op één dag sinds de metingen 60 jaar geleden begonnen.

Meer dan 10.000 mensen zijn de afgelopen dagen preventief geëvacueerd, zeiden de lokale autoriteiten in Henan dinsdag, waarbij de verliezen eerder vandaag op enkele miljoenen euro’s werden geschat.

Overstromingen vinden elke zomer plaats in China als gevolg van moessonregens. Vorig jaar hebben recordoverstromingen in het zuidwesten van het land wegen verwoest en tienduizenden inwoners gedwongen.

READ  Het verhaal van de speciale verslaggever van Le Figaro