Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Olympische Spelen van 2032 worden gehouden in Brisbane (Australië)

De (valse) spanning is voorbij. Twee dagen voor de officiële opening van de Olympische Spelen van 2020, in Tokio, maakte het Internationaal Olympisch Comité bekend in welke stad de XXXV Olympische Spelen in 2032 zullen plaatsvinden. Het is Brisbane. Zo zal het de hoofdstad van Queensland, Australië, Tokio en Parijs (2024) en Los Angeles (2028) opvolgen.

Over haar kandidatuur hoefde ze zich niet al te veel zorgen te maken, want ze was de enige in de race. Het werd dus logisch gekozen door de leden van het Internationaal Olympisch Comité en bereidt zich nu al voor op de toekomst, hopelijk stiller dan de Japanse hoofdstad …

Tokio 2020

Vluchtelingatleten verwelkomd door IOC: ‘Deel uitmaken van dit Olympische team heeft mijn leven veranderd’

4 uur geleden

Nooit eerder werd het grootste sportevenement ter wereld zonder concurrentie toevertrouwd, 11 jaar geleden, terwijl de strijd tussen de kandidaat-landen al tientallen jaren het Olympische leven beheerst. Maar de hoofdstad van Queensland heeft een nieuwe procedure ingevoerd die in juni 2019 is ingevoerd en die het mogelijk maakt om de organisatie van de Spelen veilig te stellen ondanks een gebrek aan kandidaten: het IOC kan nu op elk moment beginnen’Gerichte dialoog“Met een stad waarvan het profiel aantrekkelijk genoeg lijkt – wat neerkomt op het voorbereiden van de officiële benoeming.

Zeg vaarwel tegen de kostbare druk achter de schermen, schandalen over het kopen van stemmen zoals bij de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City, afgevaardigden die hun adem inhouden, en dan knuffels of tranen over de hele wereld. Geholpen door de invloed van de vice-president van het Australische Olympisch Comité, John Coates, ligt Brisbane sinds februari op schema om de 35e Zomerspelen te winnen, ondanks de Olympische ambitie van Qatar en vervolgens het gezamenlijke bod van Noord- en Zuid-Korea. Geen van deze dossiers werd in de vergadering in stemming gebracht.

De “liefde” van sport

In juni prees ook IOC-voorzitter Thomas Bach het project.verzet zich nietVan de hoofdstad van Queensland ende liefde“Australiërs”Hun sporten en hun atletenEvenals zijn capaciteitOm atleten van over de hele wereld aan te moedigen en te verwelkomen“.

Dit enthousiasme was merkbaar vanaf de Olympische Spelen van 1956 in Melbourne, en vervolgens tijdens die in Sydney in 2000, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de meest succesvolle Olympische edities. En als de Spelen vooral een groot televisie-evenement zijn, kleurt de lokale receptie de sfeer, en de Olympische Spelen van 2016 in Rio waren teleurgesteld over hun sporadische en soms vijandige houding.

Australië, een van de weinige landen die nog nooit een exemplaar van de Zomerspelen heeft gemist, is ook “Enorm Olympisch dorp“Met meerdere nationaliteiten en etnische afkomst en bijna 300 gesproken talen, betoogde premier Scott Morrison woensdag via video. De regio Queensland, al kandidaat voor de aan Barcelona toegekende Olympische Spelen van 1992 en organisator van de Commonwealth Games in 2018, belooft ook ”84% van bestaande en tijdelijke locaties‘, een belangrijk criterium sinds de Olympische Spelen begonnen met de jacht op witte olifanten.

De Olympische ringen worden in 2032 in Brisbane gehouden

Krediet: Getty Images

exacte kosten?

De classificatie ondersteunt ook de traditionele continentale rotatie georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité, na Azië dit jaar, dan Parijs 2024 en Los Angeles 2028, terwijl Afrika nog steeds wacht op zijn eerste Olympische Spelen. De stad met 2,3 miljoen inwoners hoopt dat de spelen een nettowinst zullen opleveren in internationale bekendheid, terwijl veel toeristen ze nog steeds beschouwen als een eenvoudige toegangspoort tot het Great Barrier Reef.

READ  Het Pentagon is niet van plan de uit de hand gelopen Chinese raket te vernietigen

Overal waar ik ben geweest vragen mensen me 4 Waar is Brisbane? 4, en je moet een kaart trekken om ze te laten zien dat het een uur vliegen van Sydney is‘, zegt de voorzitter van de Olympische Raad van Queensland, Natalie Cook.Het zal veranderen, wat erg spannend is“Zijn zaak vraagt ​​om een ​​budget van 4,5 miljard Australische dollar (2,8 miljard euro), gerechtvaardigd door de bestaande infrastructuur en ruim onder de 13 miljard euro die aan de Olympische Spelen in Tokio is uitgegeven.

Millicent Keneally, docent toerisme en sport aan de Griffith University (Brisbane), vindt dat deze verwachtingen moeten kloppen. Genomen met een pincetGezien de frequente moeilijkheden waarmee regelgevers worden geconfronteerd om budgetten binnen handbereik te houden.

Tokio 2020

De sport begint, de race tegen het virus gaat door

6 uur geleden

Tokio 2020

Moedige gesloten deur? Een beer wil het eerste sportevenement bijwonen

7 uur geleden