Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Historische regens en verwoestende overstromingen in China

De regen die Zhengzhou op dinsdag 20 juli trof, was de zwaarste ooit. Binnen vierentwintig uur viel in de hoofdstad Henan 552 mm regen, of 86% van het jaargemiddelde, waarvan meer dan 200 mm in slechts één uur. In de stad ten zuiden van de bruisende Gele Rivier drong het water de straten, huizen en bedrijven binnen. De metro liep onder water, waardoor honderden passagiers vast kwamen te zittenMinstens 12 van hen verdronken.

Woensdag was het gestopt met regenen en was het water in de meeste buurten opgedroogd, waardoor er plaats was gemaakt voor een verwoeste stad: straten onder de modder, honderden auto’s opgestapeld, tunnels en ondergrondse ruimtes die nog steeds onder water stonden. Op een persconferentie op woensdagmiddag maakten lokale autoriteiten melding van 25 doden, zeven vermisten en 1240.737 getroffenen. De verwachting is dat het dodental de komende dagen zal stijgen.

Woensdagochtend zag de Chinese president Xi Jinping de omvang van de ramp: De dammen zijn ingestort en hebben ernstige verwondingen, doden en schade veroorzaakt. De situatie aan het overstromingsfront is zeer ernstig.”Dat zei hij volgens de nationale televisie. Op dinsdag waren vooral de opnamen gemaakt door de lokale bevolking in Zhengzhou indrukwekkend.

Lees ook: In 2020 werd China geconfronteerd met buitengewone overstromingen

Straten veranderden in stromen, honderden voertuigen spoelden weg en wegen stortten in. Sommige video’s tonen menselijke kettingen die zijn georganiseerd om voorbijgangers te lokken die vastzitten in de golven; Andere foto’s, mensen meegesleept. Ook het platteland werd zwaar getroffen. In een online geplaatste video zien we een van de bewoners, een vluchteling op het dak van haar huis, om hulp vragen: “Help! Wie kan mij komen helpen?”Ze huilt, omdat haar poort nauwelijks boven het wateroppervlak uitsteekt.

READ  Het Internationaal Monetair Fonds had een ontmoeting met het kabinet, dat een rapport publiceerde waarin Georgieva . betrokken was

De kleuterschool was open.

In de metro van Zhengzhou zaten honderden renners vast. Nadat de riemen halverwege de baan stopten, zagen ze het water langzaam stijgen. Als sommigen uit de auto’s zouden kunnen stappen en zichzelf filmen terwijl ze het gebouw evacueren door over smalle trottoirs te lopen, zouden anderen er niet uit kunnen. Ze zaten vast binnen en keken hulpeloos toe hoe het water geleidelijk steeg. vrouw schreeuwen: “De batterij van mijn laptop raakt binnenkort leeg, dit is mijn laatste video en misschien sterf ik.” Het water steeg tot de schouders van de gebruikers en sommigen vielen flauw, blijkbaar door een gebrek aan zuurstof, zeiden getuigen. Hulpdiensten openden de daken van treinen om passagiers te evacueren. Minstens 17 van hen stierven en tientallen raakten gewond.

Je hebt 54,72% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.