Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Poging om de overgangspresident te vermoorden tijdens Eid-gebeden”

In de ochtend van dinsdag 20 juli probeerden twee mensen de president van de overgangsperiode in Mali neer te steken, le kolonel Assimi Goïta. Een journalist van Agence France-Presse (AFP) gaf aan dat de incidenten plaatsvonden tijdens de rituelen van moslims op Eid al-Adha, in de Grote Moskee in Bamako.

Na het gebed, toen de imam op weg was naar de uitgang van de moskee om de schapen te slachten, werden de feiten onthuld. President Gotha werd vervolgens geciteerd door AFP en leek niet te zijn aangeraakt. Gevraagd door AFP over de geschiktheid van de handeling als een “Moordpoging” En zijn diensten antwoordden: ” Ja tuurlijk “.

Lees ook Mali: nieuwe regering gevormd, soldaten nog steeds op sleutelposities

“We onderzoeken. Ten minste één persoon probeerde hem die dag met een mes aan te vallen in de Grote Moskee van Bamako.”, voegde dezelfde bron toe en beweerde dat “De president is gezond en wel.”.

De agressor is onder controle

De minister van Religieuze Zaken, Mamadou Kone, die aanwezig was op de site, legde uit dat a “Een man ter plaatse in de Bamako-moskee probeerde de president van de overgangsperiode met een mes te doden”. Meer “We konden goed met elkaar opschieten voordat hij zijn confiscatie pleegde.”, hij voegde toe.

“Na het gebed en de preek van de imam, toen de imam zijn vloeker ging afslachten, probeerde de jongeman Asimi neer te steken. [Goïta] van achteren, maar iemand anders raakte gewond.”Dat heeft hij bevestigd aan AFP Latos Toure, directeur van de Grote Moskee.

READ  Peking noemt VN-oproep voor vrijlating Chinese journalist "onverantwoordelijk"
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Mali: Asimi Guetta, kolonel in de twee staatsgrepen

Het was een Malinese theater Twee buitengewone staatsgrepen in minder dan een jaar. Beiden stonden in augustus en daarna in mei onder bevel van dezelfde legerkolonel, onder bevel van kolonel Aseme Guta, die sindsdien hoofd van de transitie is geworden.

Deze ex-commandant van een special forces-bataljon ging negen maanden lang niet op pad zonder zijn mannen, met een kap en gewapend met aanvalsgeweren. Kolonel Guetta en de nieuwe regering, aangesteld door de junta, verzekerden dat ze zich zouden blijven inzetten om de controle over te dragen aan burgers na de verkiezingen die gepland waren voor 27 februari 2022.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Hoe Mali een tweede staatsgreep in minder dan een jaar beleefde

De wereld met AFP