Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn meer interstellaire kometen in het zonnestelsel dan we denken

Terwijl astronomen dachten dat de Oort-wolk gevuld was met puin van de vorming van ons zonnestelsel, speculeert een onderzoek nu dat het voornamelijk uit interstellaire objecten zou kunnen bestaan. Bezoekers maken zoals komeet Borisov enkele maanden geleden is niet uitzonderlijk.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Komeet 2l / Borisov: wat is dit interstellaire object?
In deze korte film vertellen we je het verhaal van de interstellaire komeet 2I / Borisov. Een verhaal dat voor ons aardbewoners begint eind augustus 2019 toen we het voor het eerst zagen, maar het begon tientallen of honderden miljoenen jaren geleden, of zelfs meer… omdat we de leeftijd hiervan nog niet hebben geleerd ergens anders vandaan zijn.

Hij werd eind augustus 2019 in de lucht gespot Komeet 2I / Borisov Toen benaderden we Soleil. Al snel werd het genoemd als het tweede interstellaire object – naar ‘Oumuamua, die in 2017 werd ontdekt – kwam onze ruimte binnen onder ogen. En zelfs de eerste – tot vandaag – alleen komeet Interstellaire nooit ontdekt. maar Astrofysici van de universiteit van Harvard (VS) Het werk van vandaag laat zien dat de Oortwolk meer interstellaire objecten bevat dan de onze zonnestelsel.

Onthoud dat de Oortwolk overeenkomt met dit gebied in Limiet zonnestelsel Waarvan onderzoekers zich voorstellen dat de meeste kometen naar ons toe komen. Een onbeschrijfelijke bol die ver van de baan van de planeten ligt en zich uitstrekt van 200 tot 100.000 miljard kilometer van onze zon. Deze wolk werd gevormd uit de elementen van de vorming van het oorspronkelijke zonnestelsel die ver weg zouden zijn verspreid.

READ  Monkeypox: 58 nieuwe gevallen van monkeypox werden de afgelopen twee dagen in Frankrijk ontdekt

« De theorie van de vorming van planetenstelsels suggereert dat er (in de Oortwolk) Veel minder bezoekers dan vaste bewonersAmir Siraj, onderzoeker in A. legt uit: Persbericht van Harvard University. Nu zien we dat er veel bezoekers kunnen komen. »

Interstellaire komeetvolgers

Om ons te helpen begrijpen, vergelijkt een astrofysicus de waarneming van een komeet Borisov met de waarneming van een komeet auto’s Een spoorweg oversteken. « Als je merkt dat daar een Sui-oversteekplaats is gebouwd, kan ik er vanuit gaan dat er regelmatig auto’s oversteken Spoorweg. Al heb ik tot nu toe maar één auto voorbij zien komen. »

Het is dus de ontdekking van komeet Borisov die vandaag informeert Astronomie wetenschappers Over het bestaan ​​van andere soortgelijke objecten tussen de sterren. Als we niet meer interstellaire bezoekers zien dan de aarde, komt dat omdat we niet over de technologie beschikken waarmee we ze kunnen zien, zeggen ze. Omdat kometen klein zijn en erg ver van onze planeet leven. Ze produceren ook niet hun eigen licht.

Om meer te weten te komen, hebben onderzoekers nu veel hoop op de nieuwe tools die eraan komen. observatorium Vera C Robin wie zou in 2022 aantreden. OF Via Neptunus-robot ongezien enquête Taos II is precies ontworpen om kometen aan de rand van ons zonnestelsel te detecteren die al in dit jaar de eerste resultaten zouden kunnen opleveren. omdat « met aantekeningen van protoplanetaire schijven Een computationele benadering van planeetvorming, de studie van interstellaire objecten Het kan ons helpen de geheimen van de vorming van ons planetenstelsel te onthullen – en meer »Amir Siraj besluit.

READ  Scherpe toename van gevallen, de epidemie belooft vroeg te zijn

Kometen en interstellaire asteroïden: Oumuamua en 2i/Borisov zijn nog maar het begin

interstellaire objecten. Tot nu toe zijn er slechts twee waargenomen die ons zonnestelsel doorkruisen. Maar de onderzoekers zeggen dat we de komende jaren meer van deze kometen en asteroïden kunnen verwachten.

Artikel door Natalie Meyer Geplaatst op 03/10/2019

Toen onlangs werd bevestigd dat 2I / Borisov de tweede is interstellair object – een komeet, om precies te zijn – om ons zonnestelsel te doorkruisen, waren sommigen verrast. Maar niet deze astronomen vanYale universiteit (Verenigde staat). Ze hebben net een onderzoek afgerond dat voorspelt dat er elk jaar een paar grote interstellaire objecten zoals deze aan ons kunnen verschijnen. Naast honderden kleinere…

Oumuamua was het eerste interstellaire object dat in oktober 2017 in onze nabije omgeving werd ontdekt. ​​De oorsprong ervan heeft tot verhitte controverse geleid. Ook al Komeet 2I / Borisov Ik kwam een ​​paar weken geleden op het toneel. Deze keer hebben onderzoekers ongeveer een jaar om het te bestuderen.

Objecten van de protoplanetaire schijven

Op dit moment zijn de meeste buitenste planeten Het is bekend dat het zich dicht bij zijn ster bevindt om materie uit te stoten die vervolgens naar onze ster zal bewegen zonnestelsel. Dus Yale-onderzoekers stellen het zich voor gigantische planeten Ze was in staat om van een afstand te vormen. Deze zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor de vorming van interstellaire kometen.

Om hun theorie te verifiëren, keken de onderzoekers uitgebreid protoplanetaire schijven Briljante en dierbaren gevangen genomen door het Alma Network (Chili). Ze zagen daar ‘gaten’ die zulke planeten in hun vormingsstadium zouden kunnen hebben achtergelaten en simuleerden vervolgens hoeveel materiaal ze konden uitwerpen. Ze beweren dat wat de komende jaren veel observaties voedt.