Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Denemarken onderzoekt ontstekingscomplicaties als mogelijke bijwerking van het vaccin

Een geval van PIMS-syndroom bij een 17-jarige Deen werd gemeld aan de gezondheidsautoriteiten na vaccinatie met Pfizer/BioNTech.

Het Deense Geneesmiddelenbureau kondigde donderdag 26 augustus een zoektocht aan naar een mogelijk verband tussen “PIMS-syndroom, of Pediatric Multisystem Inflammatory Syndrome, en de COVID-19-vaccinatie na een vermoedelijk geval bij een gevaccineerde adolescent.

«Het Deense Geneesmiddelenbureau onderzoekt in samenwerking met het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) of een zeldzame inflammatoire aandoening, PIMS, eerder opgemerkt als bijwerking van Covid-19 bij kinderen en adolescenten, ook kan optreden na vaccinatie.Ik schreef in een verklaring. Volgens het Deense bureau, “De vaccinlink is niet gedocumenteerd, maar kan ook niet worden uitgesloten».

De tiener die genezen was

Deze enquête, waarvoor geen tijdschema is gegeven, verandert niets aan de aanbevelingen van gezondheidsautoriteiten die mensen ouder dan 12 jaar oproepen zich te laten vaccineren tegen Covid-19.

Pediatrisch multisysteem-inflammatoir syndroom, een zeldzame en zeer ernstige complicatie, heeft sommige kinderen en adolescenten getroffen na infectie met het coronavirus. Begin augustus werd een geval van een 17-jarige Deense man gemeld bij de gezondheidsautoriteiten. De tiener had geen Covid, maar werd gevaccineerd met het Pfizer/BioNTech-serum. Hij is sindsdien hersteld.

In Denemarken worden meer dan 4 miljoen mensen gevaccineerd, waaronder 300.000 mensen tussen de 12 en 19 jaar, of bijna 70% van de bevolking. Het Scandinavische land met 5,8 miljoen inwoners besloot in het voorjaar om het AstraZeneca-vaccin, en daarna het Johnson & Johnson-vaccin, uit zijn vaccinprogramma te halen vanwege zeldzame en gevaarlijke bijwerkingen van de bloedbaan.

READ  "We moeten ongelijkheid in toegang tot wetenschap bestrijden om meer accurate en geldige kennis te produceren."