Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is nog geen nieuwe regering in Nederland en het record is gebroken

Bij gebrek aan overeenstemming is er 226 dagen na de algemene verkiezingen geen regering in Nederland.

In Nederland is 226 dagen na de algemene verkiezingen nog geen regeerakkoord bereikt en vrijdag werd het record van 2017 gebroken, een jaar dat werd gekenmerkt door een politieke crisis.

“Als er een consensus is over de grote problemen van het land, waarom vragen mensen zich dan af waarom ze niet naar hun werk zouden moeten gaan?”

De vier partijen hebben, na enkele maanden van schorsing, al aan de onderhandelingstafel gezeten en zijn overeengekomen om de huidige regering te vormen, die sindsdien is afgetreden vanwege corruptie over de gezinsbeloning en die de zaken blijft beheren. Gemeenschappelijk.

De regering werd echter niet afgewezen door de kiezers bij de parlementsverkiezingen van maart, die werden gewonnen door de centrumrechtse partij van de vertrekkende premier, de VVD, en Mark Rutte kreeg van de minister de bijnaam “Teflon” vanwege zijn vermogen om uit de crisis te komen. . Beleid.

De heer die aan de macht is sinds 2011. Route gaat voor de vierde aflevering.

“De vier partijen van het kabinet-Rutte III zijn nu in gesprek om Rutte IV te vormen”, zegt Ruud Koole, politicoloog aan de Universiteit Leiden (West).

“Het is echter niet zeker dat ze zullen winnen, maar de druk om binnenkort een nieuwe regering te vormen is groot”, zei hij tegen de AFP.

“Slechte” omgeving tussen partijen in het parlement

De lengte van de onderhandelingen is geen goede zaak voor het vertrouwen van de burgers in de politieke arena, dat al is geschaad door de corruptie van gezinsbetalingen, constateert Claes de Vreese.

READ  Slecht weer: Nederland heeft minder te lijden dan zijn buren

De VVD, D66 (centrumlinks), CDA (centristische christendemocraten) en de conservatieve centrumrechtse ChristenUnie (CU) begonnen pas eind september aan belangrijke onderhandelingen.

Na de verkiezingen van maart, waarvan er één werd gewonnen door de progressieven D66, liepen de gesprekken enkele maanden vast.

De partij weigert al lang een alliantie aan te gaan met Christine, die als te conservatief wordt beschouwd, terwijl de VVD en CDA niet in alliantie willen regeren met de linkse partijen GroenLinks (Groen) en PvdA (PvdA).

“Dit spel van wederzijdse uitsluiting duurde erg lang omdat de situatie tussen de partijen in het parlement verslechterde tijdens een bizar debat in het parlement op 1 april”, vertelde Root Cool aan AFP.

“Genees de wonden”

Mark Rutte won een kortstondige motie van wantrouwen van de oppositie die hem beschuldigde van liegen.

“Het kostte tijd om de wonden te genezen”, zegt Cool.

Het aanpakken van de chaotische huisuitzettingen in Afghanistan hielpen de spanningen niet te verminderen, waardoor de vertrekkende minister van Buitenlandse Zaken en D66-leider Sikrit Kaka moesten aftreden. Dit werd gevolgd door minister van Defensie Ang Angleweld.

Mevrouw Cock verwierp haar verzet tegen het vormen van dezelfde coalitie om nieuwe verkiezingen te voorkomen die geen van de vier partijen zou willen.

Rudd Cool zegt dat een nieuwe regering “absoluut noodzakelijk” is om dringende problemen zoals de huisvestingscrisis en klimaatverandering aan te pakken.

Hoewel er pas over enkele dagen of weken witte rook wordt verwacht, lijken de onderhandelingen vooruit te gaan. Nederland had echter weinig respijt of 541 dagen aan de macht voordat het het Belgische record brak.

READ  Tesla's eerste sluiter Model S, de Model X-eindassemblagefabriek in Nederland, aldus het rapport

Geen fokken is verboden