Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De 19e-eeuwse staatskoets in het middelpunt van de controverse over het racisme van zijn onderscheiding in Nederland

Het vergulde voertuig uit 1898 is versierd met een schilderij van zwarten die knielen voor hun meesters. Het was tot februari te zien in een museum, waarna het zou terugkeren naar de koninklijke familie.

Het is moeilijk voor te stellen wat de oorsprong van zo’n controverse zou zijn om een ​​luxueuze koninklijke trainer te zien bedekt met bladgoud op teakhout, versierd met sculpturen en schilderijen aan de zijkanten. Toen hij naderbij kwam, zagen we links van hem een ​​outfit met zwarte mannen die knielen voor hun blanke meesters, waarin een jonge vrouw op een troon zit die Nederland voorstelt, waar ze hun cacao en suikerriet geven. Op dat schilderij, “Hulde aan de koloniën“Ook zien we een jonge man een boek geven aan een zwarte jongen, vertegenwoordigd door de schilder Nicolas van der Wae in 1896.”BeschavingDe in Nederland besproken versieringen, veel Nederlanders veroordelen het racisme dat door het voertuig straalt.

Coach sinds 1898, gebruikt door de koninklijke familie voor dopen, bruiloften en andere evenementen.”Een voorwerp van controverse», zegt Margaret Shavemaker, Art Director van het Amsterdam Museum. vertegenwoordigingen “Het verbeelden van het Nederlandse koloniale verleden brengt een grote groep mensen in Nederland in verlegenheidZe legde uit.

In 2015 zaten koning Willem-Alexander der Nederlanden en zijn vrouw Maxima op de bank van de gouden koets tijdens de traditionele openingsceremonie van het parlement, voordat ze het eindelijk restaureerden. Zes jaar later kwamen de trainer en de koning donderdag weer samen in een museum in Amsterdam, waar de luxueus opgeknapte pony het middelpunt is van een tentoonstelling over het Nederlandse koloniale verleden.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden, G20 met regeringsleiders in Rome gedurende het lange weekend

ikEr moet plaats zijn voor verschillende perspectievenik

De koets zou na de facelift terugkeren naar de officiële ceremonies, maar vanwege controverses besloot de regering het te vertragen en ervoor te kiezen om het in het museum te tonen. In Nederland kwam, net als in andere Europese landen, het voortdurende debat over het koloniale verleden en de slavernij in de Verenigde Staten weer op gang na de Black Lives Matter-beweging. Het onderwerp wordt momenteel besproken in verschillende musea, waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam, dat onlangs een tentoonstelling opende Verslaving.

De Gouden Koets is tot februari te zien in het Amsterdam Museum.Zodat iedereen zijn eigen mening kan vormen, vertelde Margriet Schavemaker aan AFP. ikEr moet plaats zijn voor verschillende perspectieven. Mensen zullen het niet met elkaar eens zijn“Het betekent niet een museum.”NeutraleTijdens het gesprek drong ze aan. Daarom heeft het bedrijf in 2019 officieel afstand gedaan van het gebruik van het woord “”.cyclus d’or», De periode van Nederlandse welvaart door de maritieme handel in de 16e en 17e eeuw.

Het laatste woord voor de koning

De gouden trainer zit achter een vitrine in het midden van het museum. Vraag van de Amsterdammers aan het einde van de 19e eeuw aan koningin Wilhelmina en de meningen van verschillende personen over het uiterlijk van de auto worden getoond in aangrenzende kamers. Destijds waren de meningen al verdeeld of het koningshuis baat zou hebben bij zo’n welvarend vervoer. “Weten mensen niet dat zulke beoefenaars die zich aansloten bij de ideologieën van meer dan 100 jaar geleden niet langer geschikt zijn voor onze tijd?», Schreef een militante krant in 1896.

READ  In Nederland verlaat Raja zijn gouden trainer die het Bataafse koloniale verleden beschrijft

Huidige premier Mark Rutte”Enorm“Auto.”Vervorm de Gouden Koets en herschrijf de geschiedenis, ik ben er geen voorstander vanHij zei, een citaat uit het museum. Maar de koning heeft gelijk als hij beslist of hij de koets toch in de garage laat staan. Hij zou niet zonder een koninklijk voertuig zijn omdat hij een ander luxe voertuig heeft, de glazen kar.

Als Raja vorig jaar op de openbare televisie was herkend Aan ons De gouden koets deed “Onderdeel van Nederlands cultureel erfgoedHij zei ook dat het belangrijk is om discriminatie te bestrijden. “Hoewel ik niet heb deelgenomen aan de discussie, heb ik me wel op de discussie gefocustHij voegde toe. “Zodra de coach zijn volledige potentieel heeft herwonnen, zullen we beslissen over de volgende handelwijze..

Zie ook – Racisme tegen blanken aan de linkerkant: een vals onderzoek?