Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is een zwart gat ontdekt dat 500 keer groter is dan het gat van ons melkwegstelsel

Astronomen hebben het snelst groeiende zwarte gat in negen miljard jaar ontdekt, zo maakte de Australian National University (ANU) woensdag bekend.

Dit zwarte gat heeft een massa van drie miljard zonnen. Het slikt elke seconde het equivalent van één aarde op en straalt 7.000 keer meer licht uit dan al het licht in onze Melkweg, volgens het internationale team onder leiding van ANU-astronomen die het fenomeen hebben ontdekt. Dit verrassend heldere zwarte gat moet nog worden ontdekt, zei Christopher Onken, de hoofdwetenschapper van het team.

Optisch formaat 14,5

Hij beschreef het als “een zeer lange en onverwachte speld in een hooiberg”. “Nu willen we de reden voor dit verschil begrijpen – is er iets catastrofaals gebeurd? Misschien zijn twee grote sterrenstelsels met elkaar in botsing gekomen en hebben ze veel materie het zwarte gat in gestuurd om het te voeden?” , Volg Christopher Onken. Onderzoeksco-auteur Christian Wolf beschreef het logobject als zeldzaam.

“We zijn er absoluut zeker van dat dit record niet zal worden verbroken. We hebben de ruimte waar deze dingen zich kunnen verbergen, voltooid.”

Het zichtbare zwarte gat heeft een magnitude van 14,5. Volgens het onderzoeksteam is het 500 keer groter dan het zwarte gat in onze melkweg. Voorzien van een goede telescoop en op een donkere plaats opgesteld zodat deze goed te zien is.

READ  Waarom zijn konijnen niet zo groot als paarden?