Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is multiple sclerose een gevaarlijke ziekte?

primair

  • Multiple sclerose (MS) is een auto-immuunziekte van het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg).
  • Dit betekent dat het afweersysteem (het immuunsysteem), dat normaal gesproken betrokken is bij de bestrijding van virussen en bacteriën, zich afwendt en myeline aanvalt, de beschermende omhulling van zenuwvezels die een belangrijke rol speelt bij de verspreiding van zenuwimpulsen van de hersenen naar verschillende lichaamsdelen.

“Multiple sclerose is een ziekte met ernstige connotaties. Het is waar dat wanneer deze diagnose wordt aangekondigd, patiënten het ofwel niet weten, of ze zien onmiddellijk de handicap, de stok en de rolstoel.” Dit legt Jerome de Seze uit, hoogleraar neurologie aan het Universitair Ziekenhuis van Straatsburg en specialist in auto-immuunziekten en neuro-oftalmologie. “Het is echter een ziekte waarvan de prognose in 20 jaar volledig is veranderd dankzij de komst van nieuwe, steeds effectievere en superieure therapieën, die het comfort van het leven verbeteren.” De specialist gaat verder.

Neurologische aandoeningen

De opkomst van neurologische aandoeningen die verschillende functies aantasten (beweging, gevoeligheid, zicht, evenwicht, coördinatie van bewegingen, enz.) En de ontwikkeling van primaire relapsing-aanvallen wijst grotendeels op multiple sclerose. Artsen praten over een uitbraak van infecties “Diffuse in de tijd en in het centrale zenuwstelsel”.

Maar de symptomen kunnen bedrieglijker zijn, vooral in het geval van stemmingsproblemen (depressie of manische stoornis), die een bipolaire stoornis kunnen veroorzaken, terwijl het gaat om demyeliniserende platen die het limbische systeem, dat zich in de diepe hersenen bevindt, aantasten.

120.000 mensen in Frankrijk betrokken

Multiple sclerose is een ziekte van jonge volwassenen, meestal gediagnosticeerd tussen de 25 en 35 jaar. Het treft vooral vrouwen, die driekwart van de patiënten uitmaken. 120.000 mensen in Frankrijk zijn nu getroffen door de ziekte en er worden elk jaar 3.000.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd.

READ  Oorzaken en preventie van verlies van gezichtsvermogen

Adverteren