Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

bedrijf |  Het weer in de Provence: zijn abnormale temperaturen de norm geworden?

bedrijf | Het weer in de Provence: zijn abnormale temperaturen de norm geworden?

Météo-France zal de komende dagen zijn seizoensparameters opnieuw evalueren. Eerdere maatregelen werden berekend over een periode van 30 jaar van 1981 tot 2010. De nieuwe maatregelen zullen gebaseerd zijn op gemiddelde temperaturen tussen 1991 en 2020. Verrassend genoeg zal de verandering in deze maatregelen niet zo groot zijn. Wat betreft het minimum ten opzichte van het maximum, zal de stijging ongeveer één graad bedragen voor de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.
Wat op zijn zachtst gezegd paradoxaal lijkt in het licht van de opeenvolging van hitterecords die de afgelopen jaren zijn verbroken.

Alleen al in mei en juni vielen er veel: Op zondag 22 mei was het helemaal niet warm in Trets (34,2 °C); in een flat (op hoogte, 34,5 ° C); of in Digne (34,3 °C) en Gap (32,5 °C). Deze maandag, in Aubagne (37 ° C), in Trets (36,6 ° C) of in de sector Marignane Airport (37,6 ° C), zijn dit Maximaal 10 dagen (10-20 juni) overschreden.

Als we de staat van de stad Trets nader bekijken, zien we dat de vorige recorddata teruggaan tot 2017. Als we weten dat het over het algemeen tientallen jaren duurt om te ontcijferen, geeft dat ons nog een reden om te pleiten voor opwarming van de aarde. Dus waarom zouden de normale waarden met slechts één graad Celsius stijgen? “We mogen niet vergeten dat er 20 jaar gezamenlijke acties zijn met de vorige periode (1991-2010)In wezen, legt Pierre-Louis Coypel uit, voorspellingsexpert bij Météo-France, het filiaal van Aix.

Ook is onze manier van denken of onthouden “Het heeft veel met gevoelens te maken“De meteorologie nauwkeurig analyseren.”We vergeten vaak koelere periodes zoals die in april waren“Of stiller om alleen te behouden wat voor ons uniek is, maar de specialist geeft toe dat de frequentie van registraties hoger is dan in voorgaande perioden.

READ  Wat als Covid-19 haar gevoelig maakt voor kleuren?

Moeten we dan geloven dat in het licht van deze nieuwe deal, de laatstgenoemde normen zelf automatisch achterhaald zullen worden? Verouderd zelfs voordat het de oude verving. We zullen waarschijnlijk snel antwoorden krijgen. Ondertussen wordt de indruk sterker dat de zomer dit jaar vroeger en sterker komt. Het is geen luchtspiegeling!