Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is een nieuwe massieve structuur ontdekt in de Melkweg

Hoewel astrofysici de Melkweg al tientallen jaren bestuderen, stellen onze speciale locatie en onze observatiemiddelen ons niet in staat om alle objecten daarbuiten te ontdekken, en wanneer dit het geval is, stuiten wetenschappers vaak op moeilijkheden. Maar zelfs onder deze omstandigheden is het vreemd dat instrumenten nog nooit een lisdodde (kattenstaart) hebben gedetecteerd, een gigantische galactische structuur die meer dan 3.500 jaar beslaat. lichtjaren, onlangs ontdekt door Chinese astrofysici.

De nieuw ontdekte structuur genaamd de Cattail is een echte astronomische anomalie. Het is een lange ring van gas, zo groot dat astronomen niet zeker weten of het deel uitmaakt van een galactische spiraalarm die we nog niet hebben waargenomen.

Hoewel dit geen teken is van een niet-toegewezen spiraalarm, is de Cattail misschien wel de grootste gaszekering in onze regio. heelal Ontdek het tot nu toe. Het werd beschreven in een geaccepteerd artikel van Astrofysische journaalbrievenBeschikbaar op prepress server arXiv.

Nieuwe structuur onthuld door observatie van waterstofwolken

de structuur ” Het lijkt de langste en grootste gigantische gloeidraad in de melkweg tot nu toe te zijn. De vraag hoe zo’n massieve draad op deze extreme galactische locatie kan worden geproduceerd, blijft open. Als alternatief kan de Cattail deel uitmaken van een nieuwe arm … hoewel verrassend genoeg het chassis de vervorming van de galactische schijf niet volledig volgt. Schrijf de auteurs van de Nanjing University in China.

Er zijn verschillende redenen waarom het moeilijk is om de Melkweg in drie dimensies in kaart te brengen. Een daarvan is dat het erg moeilijk is om afstanden tot kosmische objecten te berekenen. De andere reden is dat er veel dingen zijn, dus het kan moeilijk zijn om te zeggen of het een grote set is of gewoon een willekeurige set verspreid over de gezichtslijn. Om dit alles te onthullen, gebruikte een team onder leiding van de astronoom Zhongli van de Nanjing University de sferische radiotelescoop met een opening van vijfhonderd meter (FAST) om wolken van atomair neutraal waterstof (HI) te zoeken.

READ  Deze robottonijn zwemt als een echte vis
In kaart brengen van HI-neutrale waterstofatoomwolken, met aanduiding van de locatie van de Lisdodde. © Zhongli et al. 2021

Deze wolken worden meestal gevonden in spiraalarmen sterrenstelsels Net als bij ons is het door subtiele verschillen in licht van waterstof te bestuderen, mogelijk om het aantal en de rangschikking van de binnenste armen van de Melkweg te bepalen.

In augustus 2019 gebruikten wetenschappers FAST om naar HI-radio-uitzendingen te zoeken, en de gegevens onthulden wat een grote structuur leek te zijn. Toen ze de snelheid berekenden waarmee de structuur bewoog, kregen ze een verrassing: de snelheid kwam overeen met een afstand van ongeveer 71.750 lichtjaar van het galactische centrum – de buitenste regionen van de melkweg.

Interessante enorme structuur

Deze afstand – verder dan alle bekende spiraalarmen in dit deel van de melkweg – betekent dat de structuur extreem massief is, ongeveer 3.590 lichtjaar lang en 675 lichtjaar breed, gebaseerd op gegevens van FAST. Maar toen de onderzoekers hun resultaten combineerden met de HI4PI-observatiegegevens van HI, ontdekten ze dat het nog groter zou kunnen zijn – tot ongeveer 16.300 lichtjaar in doorsnede. Dit zou het nog massiever maken dan de gasstructuur die bekend staat als de Goudgordel, die onlangs werd geschat op 9.000 lichtjaar in doorsnede.

De ontdekking roept interessante vragen op. De meeste gasfilamenten komen voor in de buurt van het centrum van de melkweg en zijn verbonden door spiraalarmen. Als het een filament is, is het niet bekend hoe het zich heeft kunnen vormen en wegblijven van de bekende spiraalarmen van de Melkweg. Aan de andere kant, als het een schroefarm is, is het ook bijzonder. De galactische schijf van de Melkweg wiebelt en wordt vervormd door een ontmoeting met een ander sterrenstelsel lang geleden. De vorm van de Cattail komt echter niet volledig overeen met deze vervorming.

READ  iCloud +: Apple VPN en andere privacyfuncties voor abonnementen
Bronnen: arXiv