Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is een nieuwe 1700 jaar oude staaf gevonden, uitgehouwen in steen

Er is een nieuwe 1700 jaar oude staaf gevonden, uitgehouwen in steen

in Verenigd koninkrijk, niet ver van de Muur van Hadrianus, ontdekte een gepensioneerde biochemicus onlangs een steen uit de 3e eeuw na Christus waarop een staaf was gegraveerd en het opschrift: “SECVNDINVS CACOR”. Volgens een artikel gepubliceerd op de site WetenschapAlert Op 11 juni betekent deze zin “Secundinus, shit.”

Volgens onze collega’s gebruikten de Romeinen regelmatig fallische symbolen om hun collega’s belachelijk te maken. Zoals opgemerkt met gevoel voor humorArcheoloog Verantwoordelijk voor deze liefdadige opgraving, moet de klacht tegen Secundinus groot zijn geweest voor iedereen die de moeite nam om te graveren op een steen van 40 cm breed en 15 cm hoog.

59 penisreliëfs op de muur van Hadrianus

Dit is niet de eerste keer dat Vindolanda, gelegen nabij de Muur van Hadrianus in Noord-Engeland, fallische beelden heeft onthuld. In totaal dertien hengels heel oudinclusief beledigende Secundinus, werd gevonden op deze plaats die is opgenomen in het erfgoedUNESCO.

READ  Zeer zeldzame gevallen van neurologische aandoeningen gemeld na vaccinatie

Zoals Science Alert aangeeft, is de muur van Hadrianus zelf bedekt met dergelijke tekeningen. Op de gevel zijn maar liefst 59 penisgravures aangebracht. Volgens onderzoekers moet Vindolanda een belangrijk fort zijn geweest, sinds archeologen het in 2017 maakten. De link tussen penisinscripties en militaire sites.