Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er is een ‘enorme aardbeving’ opgenomen op Mars en je kunt ernaar luisteren

De InSight-missie registreerde begin mei de grootste aardbeving ooit op het oppervlak van Mars. Nog beter: je kunt ernaar luisteren.

Het is een geluid uit de diepten van Mars: de gegevens van de grootste aardbeving op Mars zijn aan uw oren vrijgegevens”, schrijven Het officiële account van het National Center for Space Studies (CNES) op Twitter, op 14 mei 2022. Begeleid: een paar seconden audio-opname, zodat je de grootste aardbeving ooit op Mars kunt horen, sinds de mens zijn instrumenten naar de Rode planeet.

Je kunt het hieronder beluisteren:

Een paar dagen geleden was ook het officiële verslag van de Insight-missie (interne verkenning door seismisch sonderen, geodesie en warmtestromen) lovend: “ Na meer dan drie jaar luisteren naar zwak gezoem op Mars, voelde ik zojuist de grootste aardbeving op Mars: het lijkt een magnitude 5.. »

Een aardbeving met een kracht van 5 lijkt niet zo groot in vergelijking met wat we op aarde weten. Maar op Mars, Het komt dicht bij het maximum van wat wetenschappers hopen te zien in de InSight-missie ‘, hij legt uit NASA.

Registreer een “enorme aardbeving” op het oppervlak van Mars

NASA, die sinds 2018 de Insight-missie leidt, heeft niet beknibbeld op overdrijving: de titel van haar online persbericht is “ Insight registreert een enorme aardbeving die in maart plaatsvonds Deze gebeurtenis, die plaatsvond op 4 mei, draagt ​​bij aan de 1.313 andere aardbevingen op Mars die al zijn geregistreerd.

Spectrograaf van de grootste aardbeving ooit gemeten op Mars 5 mei 2022 // Bron: NASA

Dit is niet de eerste keer dat de SEIS-seismometer op de Insight-missie het geluid van een aardbeving op Mars heeft geregistreerd, maar dit is de krachtigste. in 2019, Maakt het mogelijk om nog een aardbeving te horenkleiner en minder hoorbaar. In 2021 ook SEIS geregistreerd aardbeving met een kracht van 4,1veel kleiner dan dit.

De InSight-missie moet meer gegevens over het binnenste van Mars blijven opleveren. Wetenschappers hopen het te gebruiken om de vorming van rotssterren, zoals de aarde of de maan, beter te begrijpen.

Alles wat je moet weten over de rode planeet Mars

READ  Dubbele stoot kan je ogen misleiden om comfortabeler te zijn