Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

15-16 mei totale maansverduistering: wat u moet weten

Het is een zeldzame gebeurtenis die in de hemel zal gebeuren Leila Deze maand mei 2022: In de nacht van 15-16 mei komt de maan voorbij schaduw op aardewat zal leiden tot een totale maansverduistering ! Het kan aan het einde van de nacht worden gezien en kan op verschillende tijdstippen worden waargenomen, afhankelijk van waar je bent.

Animatie van de maan die door de schaduw van de aarde gaat. © Earth to Sky Calculus, Vimeo

Perfecte uitlijning tussen de maan, aarde en zon

komt overeen met een perfecte uitlijning Tussen de maan en de aarde en Zon. Dit betekent dat het alleen kan gebeuren als: volle maanAls de aarde tussen de zon en de maan staat. In de meeste gevallen vindt er echter geen zonsverduistering plaats, omdat de baan van de satelliet er ongeveer 5 graden mee overeenkomt in vergelijking met de baan van de aarde. Zo passeert het ten noorden of ten zuiden van de baan van de aarde.

in het geval van een Maansverduisteringgaat door het schaduwgebied of halfschaduw Vanaf de aarde: de baan is uitgelijnd met het vlak van de baan van de aarde. Dergelijke gebeurtenissen vinden twee keer per jaar plaats, maar totale zonsverduisteringen zijn zeer zeldzaam, omdat het meestal een of meer maansverduisteringen zijn. gedeeltelijk. Op 16 mei 2022 zal de uitlijning van de drie sterren bijna perfect zijn, zodat de maan zal worden versierd met Mooie koperen tinten ! De laatste zichtbare verschijning van het vasteland van Frankrijk vond plaats in 2019, op 21 januari om precies te zijn.

READ  Minecraft: deze speler die geen leven heeft, behaalt een geweldige prestatie!

Waar en wanneer monitor je het?

Voor amateurs zijn de beste uitkijkpunten in West-Indië, Guyana en Quebec, waar de hele zonsverduistering zichtbaar zal zijn. De show begint wanneer de maan hoog aan de hemel staat rond 21.30 uur in Quebec en West-Indië, 22.30 uur in Guyana, en eindigt zodra het ondergaat, rond 3 of 4 uur. Het betreden van de schaduwzone zal een uur na het begin van de zonsverduistering plaatsvinden en zal ongeveer een uur duren.

Op het vasteland van Frankrijk zal het op 16 mei vroeg in de ochtend zichtbaar zijn, met duisternis die rond 03.30 uur binnenkomt, tot schaduw rond 04.30 uur, en om 05.30 uur zal het ondergaan terwijl de zonsverduistering totaal zal blijven. Maar dit weerhoudt ons er niet van om prachtige kleuren op het oppervlak van onze satelliet op te merken! Helaas zullen de continenten Oceanië en Azië deze keer weinig of niets van de show profiteren.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?