Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Envelop € 2 miljard om MaPrimeRenov in 2022 te financieren

De regering is van plan om in 2021 700.000 tot 800.000 hulp te verdelen, tegenover de oorspronkelijk geplande 500.000.

Het succes van MaPrimeRénov is goed ingeburgerd. De regering is van plan om in 2021 700.000 tot 800.000 hulp te verdelen, tegenover de oorspronkelijk geplande 500.000. Het apparaat, dat gezinnen moet helpen de thermische regeneratie van hun huizen te financieren, werd in 2020 gelanceerd. Om aan deze sterke vraag te voldoen, kondigde de regering de lancering van een nieuw budget aan.

In de Nationale Vergadering, medio juli, onthulde Bruno Le Maire, minister van Economie, Financiën en Herstel, tijdens de eerste sessie van het debat over de richting van de openbare financiën, een nieuwe envelop van 2 miljard euro om dit apparaat in 2022 te financieren. Een besluit verwelkomd door het ministerie van Volkshuisvesting: “ We zijn blij dat ze een assistente is die haar publiek echt aanspreekt. Het beantwoordt aan een groot verzoek. Het eerste criterium voor het initiëren van renovatiewerkzaamheden voor gezinnen is het comfort en de waarde van hun bezittingen. Sinds het begin van het jaar zijn bijna 400.000 dossiers ingediend, waarvan 297.003 zijn aanvaard, voor een totaal van 862 miljoen euro in termijnen.

Dit systeem was aanvankelijk voorbehouden aan de meest bescheiden gezinnen, maar staat sinds januari 2021 open voor alle eigenaren, zowel bewoners als huurders, evenals voor alle mede-eigenaren. Sinds 1 juli kan de eigenaar – de verhuurder er ook van profiteren. De hoogte van de bijstand varieert echter afhankelijk van het inkomen en de omvang van de verrichte werkzaamheden.

READ  Voorstel om Nicolas Sarkozy te benoemen tot lid van de Algemene Vergadering

Het veranderen van het verwarmingssysteem staat voorop

Zeer bescheiden gezinnen blijven de belangrijkste begunstigden van deze bijstand, goed voor 63% van de aanvragen sinds begin 2021. MaPrimeRénov heeft ook gezinnen met een gemiddeld inkomen overtuigd (33%).

Uitsplitsing van verzoeken ingediend door gezinnen op basis van hun inkomen Krediet: National Housing Agency

Een van de meest voorkomende klussen is het vervangen van het verwarmingssysteem met 64%, gevolgd door isolatiewerk (32%). Ander werk (ventilatie, auditing, enz.) en assistentie bij projectbeheer vertegenwoordigen slechts 4% van de bestellingen.

« Uiteindelijk denk ik dat we de voorkeur moeten geven aan wereldwijde vernieuwingen in plaats van individuele gebaren, Benadrukte Bruno Le Maire voor de afgevaardigden. Omdat wereldwijde renovaties energiezuiniger zijn. “Een sterke ambitie die moeilijk te vragen lijkt. “ We kunnen de meest nederige gezinnen niet dwingen ingrijpende renovaties uit te voeren ”, legt het ministerie van Volkshuisvesting uit.

In die zin zullen vanaf 1 januari 2023 de MaPrimeRénov-gidsen worden gepresenteerd om energievernieuwingen van een bepaalde omvang te begeleiden en te ontwikkelen. Hun rol zal zijn om eigenaren bij te staan ​​die grote renovatie- en energievernieuwingswerken willen uitvoeren.