Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Renault tekent overeenkomst voor levering lithium

Het kan een zet zijn (geraamd en geholpen door de Europese Unie) om de Aziatische invasie van “goedkope” batterijen te bestrijden. De Europese batterij streeft naar kwaliteit, maar de goedkope Chinese batterij kan daardoor overschaduwd worden. Het is relatief eenvoudig om cellen te maken en in batterijen te plaatsen omdat de processen relatief eenvoudig te automatiseren zijn. Ghislain Lescuyer (Directeur Saft Total) ziet hierin een voordeel: “Automatisering geeft snelle toegang tot een goed concurrentievermogen.” Dit is allemaal een goed teken, maar zoals hier veel besproken, vereist de batterij opwaardeerbare technologie.

AC Directeur. SAFT Stellantis overweegt om de nieuwste technologie toe te passen op een product dat in Frankrijk en Duitsland wordt vervaardigd.

Omdat het vervoeren van batterijen uit China of Zuid-Korea erg duur is, met een sterke CO2-voetafdruk.” Hoewel dit argument de neiging heeft te verzwakken, aangezien LG en SK Innovation zich in Centraal-Europa hebben gevestigd (en binnenkort Envision in Frankrijk en Engeland, CATL en Microvast in Duitsland, enz.).

Blijkbaar loopt RENAULT volgens dit artikel niet ver achter.

De aanvoer van grondstoffen is nu al een probleem; Het belangrijkste materiaal van vandaag is kobalt. Maar we hopen het te vervangen door iets anders. Bijvoorbeeld door fosfaat. Wat betreft lithium, het onderwerp van het artikel, zijn er afzettingen in Europa. We zijn echter getuige van een protestkreet als we een mijn willen openen in Frankrijk of Duitsland.

Het schijnt echter mogelijk te zijn om Frankrijk op batterijen te herfabriceren. Je moet gewoon weten wat je wilt.”

READ  De eerste ontmoeting tussen Carlos Ghosn en de Franse justitie