Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Goldman Sachs verhoogt de salarissen van junior bankiers, zegt Business Insider

Goldman Sachs verhoogt de salarissen voor zijn startende banken, volgens een insider van het bedrijf

Goldman Sachs verhoogt de salarissen voor zijn startende banken, volgens een insider van het bedrijf

(Reuters) – Goldman Sachs heeft volgens Business Insider besloten om de salarissen van zijn junior medewerkers bij zijn investeringsbank te verhogen, een stap die al door verschillende rivaliserende banken is genomen.

Analisten die twee jaar bij de Amerikaanse bank in dienst zijn geweest, ontvangen een basisvergoeding van $ 125.000 per jaar. Volgens de financiële site, die twee bronnen citeert die bekend zijn met de zaak, zullen de fellows in de volgende graad $ 150.000 krijgen in hun eerste jaar.

Business Insider laat weten dat er geen officiële aankondiging is gedaan en dat het niet bekend is of deze salarisverhoging ook gevolgen heeft voor andere medewerkers van de zakenbank.

Goldman Sachs weigerde commentaar te geven.

Investeringsbanken hebben deze zomer de salarissen van hun eerste- en tweedejaarspartners verhoogd om een ​​ongekend niveau van fusie- en overnameactiviteiten te compenseren.

Citigroup, Morgan Stanley, UBS en Deutsche Bank hebben al hun eerstejaarssalarissen voor analisten verhoogd, die nu ongeveer $ 100.000 per jaar betalen, een stijging van $ 15.000.

In februari klaagde een groep junior bankiers bij investeringsbank Goldman Sachs bij het management over hun arbeidsomstandigheden en zeiden dat ze 100 uur per week werken en 5 uur per nacht slapen om de overbelasting en “onrealistische deadlines” bij te houden.

De helft van de groep, bestaande uit 13 eerstejaars medewerkers, had gedreigd de bank voor de zomer te verlaten als hun arbeidsomstandigheden niet zouden verbeteren.

David Solomon, chief executive van Goldman Sachs, zei dat de bank meer partners aan het werven is om de werkdruk aan te kunnen, en beloofde de “zaterdagregel”, die werknemers verbiedt te werken tussen vrijdagavond 21.00 uur en zondag 09.00 uur, behalve in bepaalde conditie.

READ  In een intern document stelt Nestlé dat 60% van zijn producten ongezond zijn

(Elizabeth Dilts Marshall en Derek Francis in Bangalore; Blandine Hinault voor de Franse versie, onder redactie van Jean-Stefan Bruce)