Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Enorm datalek, 20 miljoen Fransen getroffen

Enorm datalek, 20 miljoen Fransen getroffen

Volgens CyberNews zijn bijna 500 miljoen WhatsApp-nummers gelekt op het netwerk en te koop op een communitysite die is gewijd aan hacken. De media zorgen ervoor dat ze een steekproef van de gegevens kunnen analyseren om er zeker van te zijn dat deze correct is.

app De Whatsapp Het wordt mogelijk geconfronteerd met een van de ergste datalekken in zijn geschiedenis. volgens InternetnieuwsMeta-berichtenservice (Facebook, instagram) minstens 487 miljoen telefoonnummers uit 84 verschillende landen. Frankrijk is zwaar getroffen.

actieve gebruikers

Frankrijk staat op de vijfde plaats van de meest getroffen landen met 19,8 miljoen gestolen nummers. Ter herinnering, ons land heeft een bevolking van 67,5 miljoen: in dit idee wordt ongeveer 30% van de Fransen getroffen door dit lek. Vooral omdat de verkoper dit heeft bevestigd Internetnieuws Dat de betreffende nummers van actieve gebruikers zijn.

Daarnaast konden de media een steekproef van 1.097 nummers uit het Verenigd Koninkrijk en nog eens 817 nummers uit de Verenigde Staten analyseren. Resultaten: hun onderzoek bevestigt dat deze nummers zijn gekoppeld aan actieve gebruikers. Met twee miljard mensen die actief zijn op WhatsApp, beïnvloedt dit incident de gedachte van een kwart van de gebruikers van de dienst.

Egypte werd zwaar getroffen

Het zwaarst getroffen land is Egypte, met 44,8 miljoen gelekte cijfers van 104 miljoen mensen, of bijna de helft van de bevolking. Italië (35,6 miljoen cijfers) en de Verenigde Staten (32,3 miljoen cijfers) behoren tot de belangrijkste slachtoffers.

Deze enorme database werd te koop aangeboden op een site van een hackcommunity. Misschien is een beveiligingsfout in WhatsApp de schuldige. Bovendien kan het heel goed door kwaadwillenden worden gebruikt voor verschillende soorten fraude of andere phishing-pogingen (ook wel phishing).


Om ons te volgen, nodigen wij u uit om Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en profielen lezen en de nieuwste video’s bekijken op YouTube.