Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Engeland laat bijna alle gezondheidsbeperkingen varen

“We moeten wettelijke verplichtingen vervangen door advies en aanbevelingen”, zei Boris Johnson vorige week tegen parlementsleden.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Pagina draait. Engeland liet, op donderdag 27 januari, bijna alle laatste beperkingen achter om Covid-19 te bestrijden, waarvan de regering hoopt dat de bevolking zal wennen aan het leven als met de griep. “Met de verspreiding van het Covid-virus moeten we wettelijke verplichtingen vervangen door advies en aanbevelingen”Boris Johnson benadrukte vorige week tegenover parlementsleden.

Die wind van vrijheid past bij premier Boris Johnson, die zwakker dan ooit aan het roer van de regering staat vanwege het vakantieschandaal in Downing Street in strijd met de anticoronavirusregels.

Nadat Engeland een week geleden de aanbeveling had afgeschaft om thuis te werken voor degenen die dat kunnen, laat Engeland nu een andere beperking varen, een van de lichtste in Europa, die in december werd ingevoerd vanwege de toename van de Omicron-zaak: de verplichting om een mondkapjes op openbare plaatsen en de toelaatbaarheid van vaccinaties voor evenementen met een groot publiek. .

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, verzette zich tegen het opheffen van de verplichting om een ​​muilkorf te dragen in het openbaar vervoer, en kondigde de handhaving van deze maatregel in de hoofdstad aan.

Engeland was meer terughoudend dan de rest van het Verenigd Koninkrijk (Schotland, Wales en Noord-Ierland) om de beperkingen uit te voeren, voor het eerst werden ze bijna volledig opgeheven op 19 juli, nagesynchroniseerd Dag van de vrijheid. Maar het verschijnen in de herfst van de Omicron-variant, die besmettelijker is dan Delta, bracht de regering van Boris Johnson ertoe haar “Plan B” te lanceren, ondanks de oppositie van een deel van de meerderheid.

READ  Emmanuel Macron wil de crisis tussen Beiroet en Riyad beslechten tijdens zijn bezoek aan Saoedi-Arabië