Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Energiecrisis en inflatie, Cac 40-index daalt meer dan 2%, marktnieuws

De aandelenmarkt van Parijs leed dinsdag de grootste daling sinds medio augustus, toen de obligatierendementen omhoog schoten als gevolg van de aanstaande verlagingen van de steunmaatregelen van de centrale banken en tekenen van een vertraging van de Chinese economie. Wereldwijd wordt de wereldwijde groei in gevaar gebracht door wat investeerders de “energiecrisis” noemen, aangezien de gas-, kolen- en elektriciteitsprijzen recordniveaus op de markten bereikten, wat de economische groei stimuleert, samen met inflatievrees. prijzen olie- Ook zij vloog in brand. een pad Brent De Noordzee, een internationale benchmark, heeft vandaag de drempel van $ 80 overschreden, het hoogste niveau in drie jaar.

En in zijn inleidende opmerkingen die vóór de hoorzitting aan de leden van de Senaatscommissie voor het bankwezen werden gezonden, Jerome Powell, voorzitter voer het, naar schatting was de inflatie “Het is hoog en zou de komende maanden zo moeten blijven voordat het naar beneden gaat.”. Het hoofd van de Amerikaanse centrale bank merkte ook op dat de groei van de Amerikaanse economie heeft plaatsgevonden “doorgaan met promotie” Terwijl ze worden geconfronteerd met druk van spanningen in toeleveringsketens en andere factoren.

De 40 En het daalde met 2,17% tot 6.506,5 punten op een omzet van 5,3 miljard euro. In New York verloor de Dow Jones 1,3%, terwijl de S&P 500 en Nasdaq Composite, de meest blootgestelde aan “tech”-aandelen, ongeveer 2% daalden.

Goldman Sachs verlaagt zijn prognose voor China

In Parijs, zoals technologieaandelen STMicro-elektronica (-5%), capgemini (-5,7%) of Dassault-systeem (-4,4%) is een van de sterkste dalingen in de Cac 40-index.De sector, die duur is op de aandelenmarkt, is bijzonder gevoelig voor verwachtingen van hogere rentetarieven, aangezien de waardering van de aandelenmarkt grotendeels afhangt van verdisconteerde toekomstige winsten, die dalen wanneer de prijzen stijgen.

READ  Smic stijgt op 1 januari 2023 met 1,8%

Maar Carrefour, gedreven door geruchten van interesse (volgens de Betaville-blog zou de distributiegroep het doelwit kunnen zijn van een potentiële koper, wiens identiteit onzeker blijft) en totale energie, alle Cac 40-componenten eindigen in het rood.

In China vertraagden de stijgende bedrijfswinsten in augustus voor de zesde achtereenvolgende maand doordat beperkingen op het elektriciteitsgebruik werden opgelegd Sommige economen verlagen hun prognoses voor economische groei. Goldman Sachs verlaagde zijn schatting tot 7,8% voor dit jaar, een daling van 8,2% eerder en 5,5% voor 2022. Een vooruitzicht dat de luxesector heeft beïnvloed. LVMH Sluiting van ongeveer 3%. Hermes daalde ongeveer 4%

buiten de toonaangevende Parijse index, Ipsos Het daalde met 10%. Opiniepeiling specialist Ik heb afstand gedaan van Natalie Ross als algemeen directeur, die deze week van kracht zou worden, kondigde aan dat het uiteindelijk het hoofd van zijn Britse dochteronderneming, Ben Page, 56, zou zijn die het voortouw zou nemen. Er ontstonden diepe meningsverschillen met oprichter Didier Trochot.