Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

En vijftien voor Eindhoven!

En vijftien voor Eindhoven!

Thomas Sinicki, Media365: Gepubliceerd op vrijdag 8 december 2023 om 12:51 uur.

Absoluut niets kan PSV Eindhoven weerstaan, dat dit seizoen slechts één wedstrijd heeft verloren van Arsenal (4-0) en alles heeft gewonnen in de Eredivisie.

Het gaat allemaal goed, heel goed zelfs voor PSV. Het heeft zich dankzij de opeenvolgende overwinningen op Lens (1-0) en vervolgens op Sevilla (2-3) al gekwalificeerd voor de achtste finales van de Champions League – wat sinds 2016 niet meer is gebeurd – en vooral op het nationale toneel staat Oranje club. Scorers raken in paniek. Koploper van de Eredivisie, PSV Eindhoven, heeft maar liefst vijftien wedstrijden van het toernooi gewonnen! Donderdagavond opnieuw winnaar tegen Heerenveen (2-0), het eerdere succes van vorige week tijdens de schrik bij Feyenoord (1-2) zorgde ervoor dat de ploeg van PSV Eindhoven al tien punten voorsprong had op de Dolphins.

Dat zal 35 jaar later niet gemakkelijk zijn

Vijftien overwinningen in evenveel wedstrijden is nog steeds niet zo goed als het record dat PSV al had en de zeventien overwinningen op rij in 1987, die een perfect seizoen inluidden dat eindigde met een treble van Eredivisie, beker en vooral de Champions League, de enige in de competitie. clubrecord. Het vertrek van Ruud Gullit naar Milaan was dan ook behoorlijk onverteerbaar voor de mannen van Guus Hiddink onder aanvoering van aanvoerder Eric Gerets – zij versloegen Benfica in de finale na strafschoppen na 0-0, nadat ze in het toernooi de Girondins de Bordeaux hadden uitgeschakeld. Kwartfinales (1-1 in de heenwedstrijd, 0-0 in de return naar Nederland).

READ  OL wil zich 'heroriënteren op zijn activiteiten gelinkt aan mannenvoetbal'

Het is duidelijk dat goed presteren na 35 jaar niet zo eenvoudig zal zijn voor de opvolgers, die uitblinken in de Franse competitie, waar we met name coach Peter Bosch vinden, evenals twee voormalige spelers van Nice, de Argentijnse doelman Walter Benitez en de Franse verdediger Olivier Buscali. . En waarom niet eens een verbluffende viervoudige prestatie, want PSV begon het seizoen in augustus met opnieuw een overwinning op Feyenoord en won daarmee de Super Cup (0-1) van de titelverdediger… die hard zal moeten werken om de titel te behouden.