Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

En hij nodigde hen uit naar Parijs

En hij nodigde hen uit naar Parijs

Elektrische scooters zullen binnenkort niet meer beschikbaar zijn

Elektrische motorfietsen, geliefd bij sommigen en gevreesd door anderen, zullen vervroegd met pensioen gaan. Nadat de burgers hebben gestemd. Ruim 100.000 Parijzenaars stemden met 89% tegen de verlenging van het contract van de scooterexploitanten met de gemeente. Hoewel een groot deel van het electoraat zich van stemming onthield, besloot de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, dit besluit te volgen.

Daarom zijn deze apparaten vanaf 1 september 2023 niet meer beschikbaar voor zelfbediening. Dit besluit komt na veel klachten over Rommeligheid bij het gebruik en parkeren van deze scooters. Ze midden op het trottoir of de weg plaatsen, rode lichten laten knipperen en voetgangers verdringen is synoniem geworden met verkeersveiligheid.

Alternatieven en stedelijke mobiliteit in Parijs

Met de teloorgang van scooters winnen andere kleine mobiliteitsoplossingen aan populariteit. Zelfbedienings-e-bikes, aangeboden door dezelfde exploitanten als de scooters, zijn een haalbare optie. Het kost ongeveer €1 om te deblokkeren en €0,25 per minuut. Bovendien blijft de Vélib, de Parijse zelfrijdende fiets, ondanks enkele kritiekpunten een efficiënte en betaalbare optie. Natuurlijk zijn er veel pechgevallen, maar er is er vast wel één die je oude vervoerswijze vervangt. Ook elektrische zelfbedieningsscooters, zoals de Cityscoot, bieden een alternatief voor woon-werkverkeer in de stad. Ten slotte blijft voor degenen die liever over eigen vervoer beschikken, een persoonlijke scooter een optie, net als een persoonlijke fiets.

Het einde van zelfbedienings-elektrische scooters Het betekent niet het einde van de mobiliteitsinnovatie in Parijs. De stad blijft investeren in fietsinfrastructuur, met als doel fietspaden uit te breiden. Daarnaast heeft het project Grand Paris Express tot doel de communicatie met de buitenwijken te verbeteren. Wandelen blijft ook een effectieve oplossing voor korte reizen, terwijl het gezondheidsvoordelen biedt.

READ  Elrond bereikt nieuw hoogtepunt, richt zich snel op $ 440