Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op maandag 24 juli werden 361 inzendingen geregistreerd, wat een record is

Op maandag 24 juli werden 361 inzendingen geregistreerd, wat een record is

De afdeling spoedeisende hulp registreert ongeveer 300 tot 350 meldingen per dag, maar deze gaan niet noodzakelijkerwijs gepaard met hoge temperaturen.

De activiteit op de spoedeisende hulp van het Pasteur Ziekenhuis 2 in Nice draaide de afgelopen zomer op volle toeren. Elke dag registreert de dienst “ongeveer 300 tot 350 inzendingen”, zegt Didier Giolito, plaatsvervangend hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Universitair Ziekenhuis van Nice in de regio BFM Nice Cote d’Azur.

Inzendingen ‘niet altijd gerelateerd aan een hittegolf-episode’

Een stijgend maar typisch seizoensnummer dat de dokter in perspectief plaatst. “Eigenlijk zien we, zoals elke zomer, meer spoedopnames dan in andere periodes van het jaar”, zegt Didier Giolito.

Met één verschil. Deze zomer kende de regio Alpes-Maritimes, die in juli de eerste hittegolf kende, eind augustus een sterke hitte. Het gedeelte wordt geplaatst in de oranje hittegolf waar je wakker van wordt Meteorologisch Frankrijk een aantal dagen geleden.

Maar volgens het plaatsvervangend hoofd van de afdeling spoedeisende hulp van het Universitair Ziekenhuis van Nice hebben deze hoge temperaturen gematigde gevolgen voor noodsituaties. Inzendingen worden “niet altijd geassocieerd met deze hittegolf”, zegt Didier Giolito. “Het is de algemene toestroom die we kunnen hebben in geval van nood.”

“We kunnen niet zeggen dat we vanwege de hittegolf een enorme stroom hebben zoals we die in 2003 op de spoedeisende hulp hebben meegemaakt, en gelukkig”, ondersteunt de arts.

In 2003 werd Frankrijk getroffen door een hittegolf die in het hele land aan meer dan 20.000 mensen het leven kostte. Didier Giolito herinnert zich die zomer: “Oude mensen in verpleeghuizen of misschien thuis overbelastten de hulpdiensten. Helaas stierven sommige mensen op de eerste hulp.”

READ  Emmanuel Macron wil Luc Raymond aanstellen om de groep te leiden

Een record dat nog nooit is gevestigd

Twintig jaar later worden meer ouderen opgenomen op de spoedeisende hulp van het Universitair Ziekenhuis van Nice “maar zoals elke zomer met mensen die last hebben van uitdroging en zich niet noodzakelijkerwijs aan de aanbevelingen houden”, bevestigt Didier Giolito.

Op maandag 24 juli registreerde de afdeling spoedeisende hulp van Pasteur Ziekenhuis 2 een “ongekend record van 361 opnames”, concludeerde het plaatsvervangend hoofd van de afdeling spoedeisende hulp.

De belangrijkste artikelen