Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

En de stuiptrekkingen en het langzame conservatieve afglijden

En de stuiptrekkingen en het langzame conservatieve afglijden

Van het “revolutionaire centrisme” en het woeste secularisme van Jean-François Cahn tot het katholieke hartstocht en anti-wokisme van Pierre-Édouard Strain… In bijna dertig jaar is de geschiedenis van… Marianne, een weekblad opgericht in 1997, dreef naar rechts en resoneerde met de crises en onrust die het land doormaakte. Wanneer er momenten zijn waarop het gas van Lionel Jospin lekt, om de olie in de pot te sorteren, zal dit op dit moment worden toegepast op een nieuwe periode in het bestaan ​​van zijn zoon in de National Rally (RN) -bijeenkomst door de havens van Can.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees “Marianne”: Jean-François hekelde de geplande verkoop aan de katholieke miljardair Pierre-Edouard Sterrin

Een verhaal dat ook bestaat uit krachtstuipen en aanvallen. Laatste schok? Het liefdesverdriet rond de aanstaande verkoop van Marianne Van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky tot Pierre-Edouard Sterin, de rijke zakenman en oprichter van Smartbox, een vrome katholiek en bewonderaar van Vincent Bolloré.

Op vrijdag 21 juni beantwoordden de journalisten van het weekblad de vraag ontkennend “Moet de redactie zich verzetten tegen de overname van Pierre-Édouard Strain, ongeacht de verkregen onafhankelijkheidsgaranties »?Met een meerderheid van 60,3% van de stemmen. “Dit resultaat is een sterke indicatie dat het geen geïsoleerde minderheid is die geen styreen wil.”Eén van de journalisten wordt veroordeeld. Nu bereikt de crisis negen dagen voor het einde van het overnameproces zijn hoogtepunt: het einde van de exclusieve onderhandelingen tussen M.M. Kretinsky en Sterin, op 30 juni.

READ  Na T10 introduceert Sytral de toekomstige T9-tramroute

Sinds enkele weken staan ​​twee groepen tegenover elkaar: degenen die geloven dat het nodig is om te strijden voor grotere garanties voor onafhankelijkheid. En aan de andere kant degenen die geloven dat het antagonisme tussen de fundamentele waarden van het weekblad en potentiële toekomstige bijdragers te diep zit. En in het midden omarmde Natasha Poloni, de hoofdredacteur, eindelijk het project van de heer Strain en benadrukte dat zij zijn garanties belichaamt.

Garanties voor onafhankelijkheid

In de stijl van het evenement verscheen op dinsdag 11 juni de voormalige socialistische minister voor Productief Herstel, Arnaud Montebourg, samen met de gezant van de heer Stern, Alban de Rostow, voor de werknemers om de garanties voor onafhankelijkheid te bespreken die de nieuwe aandeelhouder biedt. Bereid om te geven. Ook geassocieerd Met de miljardair de heer Montebourg Hij stemde ermee in om de raad van bestuur van het weekblad voor te zitten als de overname voltooid is.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Wie is Pierre-Edouard Strain, deze katholieke miljardair die is genomineerd om “Marianne” over te nemen?

Twee dagen geleden nam de toespraak van Natasha Polloni een deel van haar redactieteam weg. “Ze vertelde ons dat degenen die niet tevreden waren met Sterrin hun vrijgaveclausule konden aanvaarden en dat garanties voor onafhankelijkheid slechts incidenteel waren, omdat zij het werk zou doen.”“, zegt een journalist die anoniem wil blijven. Persbericht uitgegeven door het Genootschap van Redacteuren MarianneOp 23 april, wat bracht “Zijn vertrouwen en steun” De hoofdredacteur heeft nu een bittere smaak jegens een deel van het team, dat zich verraden voelt. “Natasha Baden-Baden deed dat wel, maar ze verdedigt nog steeds onze eisen.”Zijn aanhangers beweren het tegenovergestelde.

READ  De alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi ziet af van gezamenlijke aankopen

Je hebt nog 71,72% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.