Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

10 geweldige maar echte cijfers in de nieuwe Bugatti Tourbillon-auto!

10 geweldige maar echte cijfers in de nieuwe Bugatti Tourbillon-auto!

Het uiterlijk van elke nieuwe Bugatti betekent onvermijdelijk een schok voor de autowereld. Want onder Volkswagens leiderschap gedurende twintig jaar, net als nu onder Matti Rimacs leiderschap, verlegt Molsheim elke keer wat wij denken dat de grenzen zijn. Met als enige motto dat wat kan worden nagebootst een Bugatti niet waardig is. De nieuwe tourbillon eert niet alleen dit principe, maar ook al zijn voorgangers. Om jezelf te overtuigen, zijn hier 10 verbazingwekkende cijfers waar deze Franse hybride op kan bogen.

2

Dit is het aantal seconden dat een Bugatti Tourbillon nodig heeft om van 0 naar 100 km/u te accelereren, terwijl een acceleratie van 0 naar 200 km/u minder dan 5 seconden nodig heeft. We zijn niet ver verwijderd van de Formule 1-prestaties, die zeker verstoken zijn van elektronische hulpmiddelen om 1.000 pk op de grond te krijgen. Maar nog steeds… Ter herinnering: 0 tot 400 km/u wordt in minder dan 25 seconden bereikt…

14

Dit is een recordaantal moderne Bugatti’s die momenteel in handen zijn van één enkele klant, van wie we denken dat hij deze nieuwe Tourbillon daadwerkelijk koopt. Wereldwijd bezit een derde van de Bugatti-bezitters meer dan één auto…

16

De nieuwe Bugatti Tourbillon.© Bugatti

Voorbij zijn de vier turbomotoren die sinds 2005 de W16 Bugatti hebben gepropt. Tourbillon introduceert een nieuwe 90 graden V16, gemaakt van lichtgewicht aluminium en aangedreven door elektrische hybridisatie. Hij werd ontwikkeld in samenwerking met Cosworth, heeft een cilinderinhoud van 8,3 liter, produceert 1.000 pk bij 9.000 tpm en een koppel van 900 Nm. Door zijn architectuur is niet alleen het zwaartepunt van de tourbillon verlaagd, maar weegt hij ook slechts 252 kg.

READ  De voedselprijzen zijn nog steeds hoog, de dienstenprijzen stijgen... Moeten we ons zorgen maken over een opleving van de inflatie?

60

Als de elektrische serie vooral draait om vermogen, direct koppel en acceleratierespons, zal 25 kWh uit de batterij een volledig elektrisch bereik van 60 kilometer mogelijk maken. Wetende dat de locatie zowel de verdeling van de massa als de structurele stijfheid binnen de monocoque van koolstofcomposiet van de Bugatti Tourbillon-auto ten goede komt..

240

Dit is het aantal waar Bugatti op mikt als de Tourbillon wordt goedgekeurd onder de WLTP-cyclus van 2026 – en dus wordt aangescherpt – vergeleken met ongeveer 572 gram per kilometer voor de Chiron (1.500 pk).

445

De nieuwe Bugatti Tourbillon zal een snelheid van 445 km/u bereiken.© Bugatti

Terwijl de Veyron in 2005 een snelheid van 408 km/u behaalde, blijft Bugatti, volgens gecertificeerde records, nog steeds het snelste automerk. Dankzij een snelheid van 420 km/u komt de nieuwste Chiron achter deze nieuwe tourbillon aan, die een topsnelheid van 445 km/u zal halen. Zoals altijd, binnen zeer specifieke procedures.

600

Dashboard van de nieuwe Bugatti Tourbillon© Bugatti

Het is het aantal stukken (titanium, robijn, saffier, enz.) waaruit het bestaat Het prachtige instrumentenpaneel is geïnspireerd op skeletonhorloges en is op eigen productie vervaardigd (5 tot 50 micron). Geïntegreerd in de naaf, weegt slechts 700 gram!

800

Dit is de structuur van de 25 kWh tourbillon-accu, die wordt gekoeld door een oliebad en zich voornamelijk in de centrale tunnel en achter de passagiers bevindt. De cellen, geoptimaliseerd voor snelle/ultrasnelle ontladingen, zijn afkomstig van een F1-leverancier, maar de gehele aandrijflijn is afgetekend bij Rimac, waardoor dit hun specialiteit is. Deze spanning wordt doorgaans gereserveerd voor 100% elektrische modellen om de laadtijden bij terminals langs snelwegen te verkorten. Maar daar stopt het niet bij deze ‘add-on’, vanwege het ontbreken van een geschikte oplader aan boord.

READ  De hoger opgeleide generatie van 2017 is volgens Sirik beter geschikt voor de arbeidsmarkt

1800

De nieuwe Bugatti Tourbillon produceert 1.800 pk.© Bugatti

Dit is het cumulatieve aantal pk’s van de nieuwe Tourbillon… dat wil zeggen 300 pk meer dan de vorige Chiron, maar vooral met een ongekende verdeling tussen de atmosferische V16-motor (1000 pk) en de drie elektrische exemplaren, allemaal ontworpen door Rimac , wat neerkomt op 800 anderen. Deze elektrische machines – twee vooraan en één achteraan – kunnen draaien met een toerental van 24.000 tpm. Alleen al de achterunit is al verkrijgbaar met 250 kW (340 pk) en 240 Nm.

1995

In kilogrammen is dit het gewicht – dat wil zeggen – dat de tourbillon niet mag overschrijden. Maar hij is wel voorzien van vierwielaandrijving en een hybridesysteem, aangezien de V16-motor gekoppeld is aan drie elektrische units en een accu. Voor de goede orde: de krachtigste huidige Porsche Taycan, de Turbo GT, biedt 1.034 pk in Overboost-modus en 1.340 Nm, maar weegt 2.300 kg.