Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De laatste aluminiumvelgenfabriek van Frankrijk is failliet verklaard

De laatste aluminiumvelgenfabriek van Frankrijk is failliet verklaard

Impériales Wheels werd onder verplichte liquidatie geplaatst “Het is een economische tragedie”, betreurde de regio Centre-Val de Loire.

We vernemen uit vakbondsbronnen dat de laatste fabrikant van aluminium velgen in Frankrijk, Impériales Wheels, gevestigd in Indre, donderdag onder verplichte liquidatie werd geplaatst, bijna vier maanden nadat deze onder curatele was gesteld. De 176 medewerkers van het bedrijf waren gevestigd in Poinçonnet, nabij Châteauroux “Ik heb de Rechtbank van Koophandel gevraagd om gebruik te maken van een paar dagen voordat de liquidatie wordt uitgesproken, zodat er tijd is voor overleg met de staat.”Dit verzoek werd hen afgewezen en de gezamenlijke vakbond bevestigde dit in een persbericht.

Het belangrijkste doel van de vakbondsvertegenwoordigers, die donderdag bijeen waren voor de handelsrechtbank in Villefranche-sur-Saône (Rhône), verantwoordelijk voor de zaak, was ervoor te zorgen dat… “10 miljoen euro toegewezen voor financiering, toegekend door de rechtbank van koophandel van Parijs tijdens de overname.”dienst voor “Voorbereiding van het toekomstige werkgelegenheidsbeschermingsplan (PSE)”“, merkte Christian Grelaud op, lid van CFE-CGC van CSE en werknemersvertegenwoordiger in deze procedure.

“Economisch drama”

Een verzoek dat sindsdien donderdag geen succes heeft gehad “De gerechtelijke liquidatie werd onmiddellijk uitgesproken, zonder zelfs maar de zitting op te schorten.” Hij klaagde en openbaarde zich “pijn doen” Vanwege de snelheid van de uitspraak van de rechtbank. Het plaatsen van de onderneming onder verplichte liquidatie “Een economische tragedie en sociale catastrofe voor een hele regio.”De regio Centre Val de Loire van haar kant bevestigde dit in een persbericht. Vraag het gebied aan “Dat alles wat in hun macht ligt wordt gedaan om de uitvoering te garanderen van een plan om fatsoenlijke werkgelegenheid voor alle werknemers te beschermen, vooral nu de staat financiële middelen mobiliseert die gelijkwaardig zijn aan wat hij nog niet heeft gemobiliseerd voor het industriële project Imperiales Wheels.”.

Er is onderhandeld over een reddingspakket voor Impériales Wheels, dat al enkele jaren in financiële moeilijkheden verkeert, voor 60 miljoen euro in 2022 tussen de staat, bedrijfseigenaar Emile Di Serio en de provincie. Volgens laatstgenoemde was het project dat wel “Het werd ondermijnd door twee jaar energiecrisis en inflatie, maar ook door het tempo waarin de staat zijn financiële steun verleende.”. Voor vakbondsvertegenwoordigers is de volgende deadline 26 juni, de datum waarop een Sociaal-Economische Commissie (CSE) zal worden georganiseerd door de gerechtelijke curator.

READ  Binnenkort opent een nieuw McDonald's-restaurant in Toulouse: we vertellen je waar en wanneer

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >