Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron heeft ervoor gekozen om zichzelf te tonen als een verdediger van kernenergie

Emmanuel Macron heeft ervoor gekozen om zichzelf te tonen als een verdediger van kernenergie

Analyse – Het staatshoofd wil voor kerst de bouw van zes nieuwe EPR-reactoren aankondigen en het debat over de energiemix nieuw leven inblazen.

Focus op kernenergie. De concessies aan ecologen zijn aan het begin van zijn ambtstermijn voortgezet, Emmanuel Macron zet zich volledig in voor de ontwikkeling van de atoomsector. Na de aankondiging vorige week van investeringen ter waarde van een miljard euro in Kleine kernreactoren (SMR), zoekt het staatshoofd het juiste moment om de bouw van zes nieuwe EPD’s aan te kondigen. Voor de kerstvakantie wordt het geformaliseerd.

Emmanuel Macron aarzelde om deze advertentie op te nemen in Presentatie van Frankrijk 2030 Plan. Maar om het effect niet te verzachten en om een ​​ritme te geven aan de machtsstijging van haar nucleaire strategie tegen de achtergrond van de presidentiële campagne, koos ze er uiteindelijk voor om een ​​specifieke reeks EPD’s te wijden, als uitbreiding van het rapport dat ingediend door de RTE op 25 oktober aanstaande.

Emmanuel Macron heeft het idee om nieuwe ideeën te bouwen al genoemd. Het was in november 2018 in zijn toespraak over meerjarige energieprogrammering. “In de huidige staat van oplossingen

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 84% om te ontdekken.

Je vrijheid ontwikkelen is je nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Schrijf je vrijblijvend in

Al geabonneerd?
Log in

READ  De werking van de Finse kernreactor EPR Olkiluoto-3 na 12 jaar