Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel de la Tel, voormalig TF1-journalist, overleden

Hij was de eerste die economie populair maakte op het kleine scherm, jaren voordat Emmanuel Chen O Francois Lenglet. Journalist Emmanuel de la Tel is woensdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de sector Champs Elysées in Parijs (Achtste arrondissement). Volgens onze informatie werd de 89-jarige aangereden door een vrachtwagen en bezweek aan zijn verwondingen.

Geboren in 1932 in Casablanca (Marokko), begon de afstammeling van auteur Jean de la Tel zijn carrière in de jaren 1960. Eerst bij AFP, waar hij correspondent Europese zaken werd in Brussel, en vervolgens, in 1965, op het kleine scherm. Een jaar na de oprichting van de ORTF werd hij benoemd tot hoofd van de buitenlandse dienst en nam hij regelmatig deel aan mediabijeenkomsten van de enige zender die op dat moment bestond. Toen zag Emmanuel de la Tel bij TF 1 zijn populariteit stijgen. Daar bekleedde hij verschillende functies en stond hij enige tijd aan het hoofd van de afdeling economie op de voorpagina.

Het eerste economische tijdschrift op televisie voor het grote publiek

Met de hulp van François de Closets creëerde hij in 1978 het eerste economische televisietijdschrift voor het grote publiek. Zijn naam: “Peg”. Al tien jaar lang, elke maand in het tweede deel van de avond, zijn de twee mannen, vergezeld van journalist Alan Wheeler, geïnteresseerd in een complex onderwerp met de wens het populair te maken. In het programma: Focus op ondernemerssuccessen, portretten van presidenten of tips voor het aangaan van een zakelijk avontuur. Het publiek is betrokken, met drie miljoen kijkers per afspraak. In 1988, een jaar nadat TF 1 was geprivatiseerd, werd “l’Enjeu” stopgezet om plaats te maken voor “Club de l’Enjeu”, een later geplande wekelijkse release, in het derde deel van de avond, die zou worden stopgezet. , in 1993. De definitieve versie, “International Stake”, zou dan tussen 1994 en 1998 op TV5 Monde worden voorgesteld.

READ  Fabrice Luchini rolt links op groep C voor je

Tegelijkertijd richtte Emmanuel de la Tel in 1986 de Franse Persclub op, een vereniging van journalisten, waarvan hij erevoorzitter bleef. Sindsdien heeft de mediaman veel avonturen beleefd, of het nu webtelevisie was in de vroege jaren 2000 en een paar jaar later auditie voor een podcast. Hij publiceerde ook drie boeken tussen 2012 en 2020, waarvan de laatste “1940-2020: From Wars to Crises, a French Journey” is, waarin hij zijn herinneringen opriep en zijn perceptie van hedendaagse informatie beoordeelde.