Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Laguiole-messen gezien in Netflix-serie

De Koreaanse serie werpt onverwacht licht op deze beroemde Franse messen.

Wanneer een Koreaanse serie het Franse Knowledge-logo weergeeft. in de Netflix-serieinktvis spel“,” die net scoorde De beste start in de geschiedenis van het platform, merkten Franse netizens een verrassend detail op: de messen van Laguiole verschijnen op het scherm in de laatste twee afleveringen van seizoen één.

De gedeelde screenshots lijken geen twijfel te laten bestaan. Deze messen, verdeeld onder gamedeelnemers in de serie, hebben alle kenmerken van de Laguiole: het lemmet met een hoekige achterkant, de decoratie in de vorm van een bij, de vorm van het handvat … Door de foto’s nauwkeurig te bekijken, Internetgebruikers zagen een inscriptie op een van de messen die op het scherm verschijnt: “Laguiole, Jean Nero, Gemaakt in FrankrijkOfwel de naam van het bestek dat dit model maakt: bestek Jean Néron, gelegen in Chabreloche, vlakbij Thiers, in de Puy-de-Dôme.

Ontdek de trailer van de serie “Squid Game”.

meedoen Le Figaro, haar manager, Catherine Neron, beweert niets met haar te maken te hebben. “Zelf waren we verrast om onze messen in deze serie te ontdekken”, geeft de voorzitter van de Auvergne KMO toe, die 22 medewerkers telt. Voor wie eraan twijfelt, dit zijn echte Laguioles, legt ze uit, want “We herkennen ons merkteken dat in het lemmet is gekerfd, dat onuitwisbaar is en waar niet mee kan worden geknoeid».

Dus hoe verklaren we de aanwezigheid van dit beroemde driekleurige mes in een Koreaanse serie? Catherine Nero heeft haar eigen idee. “Onze verkopen in Zuid-Korea stijgen maand na maand. In termen van verkoopvolume is het land onze belangrijkste exportmarkt gewordenZe legt uit dat er dit jaar minstens 146.000 messen zijn geëxporteerd. Een hausse waarvan de geschiedenis van de regisseur teruggaat tot de Covid-19-crisis en moeilijk uit te leggen is. “Is dit een culturele rage die verband houdt met de Franse levenskunst?vraagt ​​ze hardop. Koreaanse distributeur onder proef “heel effectiefHet zou ook een deel van het antwoord kunnen zijn.

READ  Voormalig producent Gilbert Rozon heeft een rechtszaak aangespannen wegens verkrachting

Geschil over geografische aanduiding

De vraag rijst nu wat de potentiële impact van de serie met 111 miljoen views in 17 dagen op de omzet van Laguiole is. Het kan ongebruikelijk zijn, zoals blijkt uit: De explosie in de verkoop van witte sneakers van Vans Slip-ongedragen door deelnemers aaninktvis spel»: +7800% sinds de lancering van de serie medio september, volgens gegevens van één bron. Catherine Nero verwacht ook dat de serie een positief effect zal hebben op haar verkopen. “Maar het moet nog steeds compatibel zijn met onze productiecapaciteiten, die de limiet al hebben bereiktZe heeft littekens.

De verschijning van Laguiole in de Koreaanse reeks van wereldwijd succes brengt ook de controverses naar voren over de geografische aanduidingen rond deze symbolische messen, enerzijds tussen de producenten in Laguiole, in Aveyron, en die gevestigd zijn in Thiers, in de Puy-de-Dôme, waar ook Laguioles worden gemaakt. . vooral die gebruikt ininktvis spel».

Deze controverses komen vooral voor op sociale netwerken. Gevraagd op Facebook door een Engelssprekende netizen naar de aanwezigheid van Laguiole-messen in de serie, aarzelde Laguiole Forge, gevestigd in het gelijknamige dorp, niet om zaken te doen met zijn Auvergne-concurrenten. “De messen die in de serie worden gepresenteerd, zijn niet gemaakt in het dorp Laguiole. In ons dorp is het traditionele Laguiole-mes een kostbaar goed dat van generatie op generatie is doorgegeven. Wij snijden graag een goed stuk Laguiole kaas met onze messen», schreef in het Engels Manufacturing op het sociale netwerk.

READ  Rapper Achnaton protesteert tegen vaccinatie op Twitter