Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emiliano Martinez, zware strafschop op komst?

Het gedrag van Emiliano Martínez tijdens de strafschoppenserie in de WK-finale moet ernstige gevolgen hebben.

De beul van het Franse nationale team in de WK-finale, Emiliano Martinez, heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de voetbalgeschiedenis. Wat zijn optreden op het veld betreft, vooral in de slotmomenten van de wedstrijd tegen the Blues met zijn verbluffende redding op Randall Kolo Mwani als hoogtepunt, geldt dat ook voor zijn houding. En als de conciërge van Aston Villa de harten van Argentinië is binnengedrongen, zijn zijn talrijke provocaties onderhevig aan harde kritiek.

Ook de FIFA maakte eind januari bekend een onderzoek te hebben geopend. In afwachting van hun resultaten kunnen de bestuursorganen dit weekend in actie komen. En terwijl de Algemene Vergadering van de International Football Association Board op zaterdag bijeenkomt, zou de instantie die verantwoordelijk is voor de voetbalregels al een “anti-Martinez”-regel kunnen invoeren over straffen en schoten op doel. Deze nieuwe regel voorkomt dat keepers de schutters hinderen terwijl ze zich voorbereiden om te schieten.

Shahamni destabiliseren

Tijdens de WK-finale tegen de Blues verdubbelde de inwoner van Mar del Plata de provocaties, stuurde de bal weg van de werper, daagde hem uit of maakte grote gebaren op zijn lijn. “Ik wist dat de jongen nerveus zou worden. Ik probeerde het mentaal te spelen door de bal te gooien en met hem te praten en hij schoot naast. Hij kwam er gewoon uit,” Zo verklaarde de Argentijnse kampioen bij zijn terugkeer in het land.

Merk ook op dat de IFAB haar regel zou moeten wijzigen die wisselspelers verbiedt om op het gras te zijn, wat het derde Argentijnse doelpunt van Lionel Messi teniet had moeten doen. Vanaf nu kan het doelpunt worden gevalideerd als de aanwezige spelers zich niet bemoeien met de actie.

READ  "Als je doorgaat, wordt het voor de duur opgenomen"