Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk vraagt ​​Twitter-managers om hun beste medewerkers te kiezen… die hen uiteindelijk zullen vervangen

Elon Musk vraagt ​​Twitter-managers om hun beste medewerkers te kiezen… die hen uiteindelijk zullen vervangen

Het hoofd van Twitter vroeg zijn managers om hem een ​​lijst met de beste medewerkers van het bedrijf te bezorgen, om ze daarna te kunnen vervangen. Het doel is om de kosten te verlagen.

Dat meldt het Britse dagblad I News. De Amerikaanse miljardair zou de beheerders van het sociale netwerk vragen om hem een ​​lijst te bezorgen van werknemers die een promotie verdienen. Zonder het te weten tekenden de directeuren hun eigen doodvonnis: de meesten van hen werden ontslagen en vervangen door degenen die ze aanbeveelden, met als doel de kosten te drukken.

Twitter-medewerkers beschrijven de slechte sfeer binnen het bedrijf. Elon Musk kwam dinsdag op zijn sociale netwerk in aanvaring met een gehandicapte oud-medewerker van Twitter, die wilde weten of hij ontslagen was. “Dit is jammer, sorry”, ging Elon Musk zo ver dat hij verklaarde, voordat hij zijn tweet verwijderde en zijn excuses aanbood. Na een videogesprek met zijn oud-werknemer zou hij eindelijk aanbieden om het roer over te nemen.

Medewerkers zeggen dat ze tegenstrijdige instructies krijgen, die variëren naargelang de grillen van Elon Musk. De vooruitzichten voor hun ontwikkeling worden ook beperkt door de wil van het hoofd van Twitter: volgens een van de medewerkers worden er geen mentorbijeenkomsten meer gehouden omdat Elon Musk ze onbelangrijk vindt en liever andere veranderingen in het bedrijf doorvoert.

Tweederde van het personeel vertrok

Bovendien zijn er bij de mensen die er werken steeds minder Twitter-medewerkers, meldt I Nieuws. Werknemers klagen dat ze moeten voldoen aan bevelen van werknemers die zich via Tesla en SpaceX bij Twitter hebben aangesloten.

READ  Gaat het loonpercentage omhoog naar 4%?

Na de overname van Twitter afgelopen oktober, was Elon Musk van plan om ongeveer 75% van de werknemers van het bedrijf te ontslaan. In november suggereert informatie van Bloomberg dat het aantal iets lager zal zijn: ongeveer 3.700 werknemers zaten in de hot seat, of de helft van het personeelsbestand van het sociale netwerk.

In totaal, tussen ontslagen en vrijwillig vertrek, heeft de komst van Elon Musk aan het roer van Twitter ertoe geleid dat bijna tweederde van het personeel is vertrokken. Eind februari, toen hij aankondigde dat hij klaar was met het schrappen van banen, ontsloeg het hoofd van Twitter de ingenieurs die verantwoordelijk waren voor het herstel van de financiën van het sociale netwerk.

Sinds de komst van Elon Musk zijn miljoenen gebruikers vertrokken en zijn de advertentie-inkomsten van Twitter gekelderd. Volgens Jasmine Enberg, een analist bij Insider Intelligence, “zal Twitter zijn abonnees met bijna 100 abonnees wereldwijd moeten laten groeien om het verlies aan advertentie-inkomsten goed te maken.”

De belangrijkste artikelen