Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden en von der Leyen willen schadelijke concurrentie vermijden

Biden en von der Leyen willen schadelijke concurrentie vermijden

Geplaatst op vrijdag 10 maart 2023 om 23:12 uur

Joe Biden en Ursula von der Leyen beloofden vrijdag in Washington om schadelijke concurrentie te vermijden in de race voor een energietransitie, die moet verlopen via een overeenkomst over bepaalde mineralen en door een intense dialoog over overheidssteun aan beide kanten.

Toen de Amerikaanse president de voorzitter van de Europese Commissie met vuur begroette in het Oval Office, bestond er geen twijfel over dat het hoofdonderwerp de “wet op de inflatie” zou zijn.

Hij smeedde een enorm plan van assistenten bij de energietransitie Lancé van Joe Biden, zonder complex de “Made in America” ​​notamment via des incitations fiscales à l’achat de elektrische voertuigen, et don’t les industrials europeens minder effecten.

Om deze angsten een beetje weg te nemen, beloofden de twee leiders in een gezamenlijk persbericht aan het einde van hun ontmoeting “onmiddellijk te beginnen met onderhandelen over een gerichte overeenkomst over strategische mineralen” voor de energietransitie.

– een race –

Bovendien beloofde Joe Biden, die niet van plan is zijn programma al te veel te veranderen, de Europese leider niettemin “zich in te spannen om zero-sum-concurrentie te vermijden, zodat ons overheidssteunbeleid de ontwikkeling van energie en banen ondersteunt zonder een zegen te worden voor speciale belangen volgens hun gezamenlijke verklaring.”

Voor aanvang van de bilaterale ontmoeting herinnerde Joe Biden zich dat hij zijn gesprekspartners een “nieuw tijdperk” beloofde in de transatlantische relatie, die zwaar beschadigd was door zijn voorganger Donald Trump, en prees hij hun eenheid in het licht van de Russische invasie van Oekraïne.

READ  De tweede Franse fokker maakt zich door geldgebrek zorgen over zijn toekomst

“Ik wil u bedanken voor uw pioniersrol” bij het bereiken van een akkoord met het VK over de gevoelige kwestie van de grens met Noord-Ierland na de Brexit, zei de 80-jarige democraat, die het onderwerp op de voet volgt.

Ursula von der Leyen zei dat de Verenigde Staten en de Europese Unie “goede vrienden” zijn, en beweerde dat ze “buitengewoon dankbaar” is voor de hulp van de Amerikanen om de Europese afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen.

Ook Oekraïne stond op de lijst van besprekingen, de dag nadat Russische raketten op het land waren afgevuurd.

“We staan ​​zo lang mogelijk samen in niet-aflatende steun voor Oekraïne”, aldus de gezamenlijke verklaring.

Ursula von der Leyen gaf aan dat het met name ging om de sancties die aan Rusland zijn opgelegd, de “implementatie” ervan en manieren om te voorkomen dat ze worden omzeild.

-China-

Grotendeels afwezig in de officiële gegevens op vrijdag: China.

Terwijl de Verenigde Staten Peking er openlijk van beschuldigen militaire hulp aan Rusland te overwegen, wil Washington de Europese Unie overtuigen om een ​​assertievere houding aan te nemen tegenover Peking.

“De Commissie heeft duidelijk gemaakt dat de Europeanen een specifieke visie hebben op hoe ze de betrekkingen met China willen onderhouden”, analyseerde Elvire Fabry van het Institut Jacques Delors, een denktank gevestigd in Parijs, voor AFP.

De expert voegde eraan toe: “De regering-Biden heeft de toon van haar dialoog met de Europeanen over deze kwestie enigszins gewijzigd. Ze streeft ernaar om van de logica van druk voor meer compatibiliteit met het Amerikaanse standpunt over te stappen naar de logica van overleg “met Brussel.

READ  Waarom FTX-faillissement de toekomst van cryptocurrency bedreigt?

De gezamenlijke verklaring van Joe Biden en Ursula von der Leyen bevat hooguit een cryptische verwijzing naar China.

De twee leiders delen hun “gemeenschappelijke zorgen over de uitdaging van, onder andere, beleid van economische druk, uitbuiting van economische afhankelijkheden en niet-concurrerend economisch beleid.”

Veel van de praktijken waarvan Beijing regelmatig wordt beschuldigd.