Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk kondigde “tijdelijke leeslimieten” aan, duizenden gebruikers hebben geen toegang meer tot de inhoud van het sociale netwerk

Elon Musk kondigde “tijdelijke leeslimieten” aan, duizenden gebruikers hebben geen toegang meer tot de inhoud van het sociale netwerk

Het hoofd van het sociale netwerk gaf aan dat er op zaterdag “tijdelijke limieten” zijn ingesteld voor inhoudsadvies.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Logo van het sociale netwerk Twitter op een smartphone.  (Jaap Ahrens/Norphoto)

Als je op zaterdag 1 juli niet op Twitter kon kijken, ben je niet de enige. Netizens dachten aanvankelijk dat het een technisch probleem was. Tweets kunnen op dit moment niet worden opgehaald.of “Limiet overschreden tarief”, kunnen we privé lezen wanneer we toegang proberen te krijgen tot tweets of profielen. hashtag #TwitterDown (“Twitter down”) was een van de meest geciteerde berichten op het platform in Frankrijk.

de site neerwaartse detector, dat incidenten op internet detecteert, is gepland voor 1 juli om 17.00 uur. Bijna 3.000 netizens melden dat ze problemen hebben met de toegang tot Twitter vanuit Frankrijk. Internetgebruikers hebben melding gemaakt van traag laden van nieuwsfeeds of berichtweergave “er is iets fout gegaan”, Dat voorkomt de weergave van tweets of profielen.

Een foutmelding weergegeven op het sociale netwerk Twitter, 1 juli 2023. (Screenshot/Twitter)

filiaal “tijdelijke grenzen” 600 berichten per dag

Internetgebruikers over de hele wereld zijn getroffen door deze foutmeldingen. Zo identificeerde Downdetector op 1 juli duizenden meldingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in vele andere landen.

Het sociale netwerk heeft de oorzaak van de onrust niet officieel meegedeeld, maar baas Elon Musk schreef er wel over op Twitter “grens” Tijdelijk geplaatst om ermee om te gaan “Extreem niveau van gegevensherstel en systeemmanipulatie”. Specificeert dat rekeningen “Geverifieerd” (In feite kunnen degenen die zich abonneren op het betaalde Twitter Blue-abonnement 6.000 berichten per dag lezen, terwijl anderen slechts 600 berichten per dag kunnen bekijken.

Screenshot van een tweet gepost door Twitter-chef Elon Musk op 1 juli 2023. (Screenshot/Twitter)

De dag ervoor had hij al aangekondigd dat het niet mogelijk zou zijn om berichten op het net te lezen zonder te bellen en zijn identificatiegegevens af te geven.

READ  Tim Cook ontvangt een premie van $ 750 miljoen