Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twitter beperkt het aantal tweets dat overdag zichtbaar is, dankzij kunstmatige intelligentie volgens Musk – Liberation

Twitter beperkt het aantal tweets dat overdag zichtbaar is, dankzij kunstmatige intelligentie volgens Musk – Liberation

Niet-betalende gebruikers van het sociale netwerk kunnen sinds zaterdag 1 juli nog maar 600 tweets per dag beoordelen. De baas beweert dat het het data-intensieve gebruik van de AI goedmaakt.

Heeft een nieuwe beslissing afgekeurd op de vissersraad van Elon Musk. Het miljardair-hoofd van Twitter kondigde zaterdag aan dat het sociale netwerk het lezen van tweets tijdelijk zal beperken om het zware gebruik van gegevens van het sociale netwerk door derden in te dammen, met name om kunstmatige-intelligentiemodellen te voeden. Concreet zal het platform het lezen beperken tot 6.000 berichten per dag voor geverifieerde – en betalende – accounts, 600 voor niet-geverifieerde gebruikers en 300 voor nieuwe niet-geverifieerde accounts.

Bisschop dat zou moeten zijn “bijna” verhoogd tot respectievelijk 8.000, 800 en 400, aldus de CEO van de raad van bestuur.

Dit besluit is genomen “Om extreme niveaus van gegevensverzameling en systeemmanipulatie aan te pakken”Elon Musk legt uit in een tweet.Honderden organisaties (misschien meer) ze verzamelden zo agressief gegevens van Twitter, dat het normaal gebruik belemmerde” Door internetgebruikers, aldus de meerderheidsaandeelhouder van de groep San Francisco (Californië).

Door het aantal tweets dat per account kan worden gelezen te beperken, probeert Elon Musk te voorkomen dat deze organisaties enorme hoeveelheden data verzamelen die met name worden gebruikt om zogenaamde generatieve kunstmatige intelligentie (AI)-modellen te ontwikkelen.

Om een ​​generatief model te ontwikkelen dat in staat is om op een menselijke manier te reageren op alledaagse taalverzoeken, moeten deze bedrijven de interface “trainen” door deze voorbeelden van conversaties te geven.

“Bijna alle bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van kunstmatige intelligentie, van start-ups tot de grootste groepen ter wereld, hebben grote hoeveelheden data verzameld.”Elon Musk drong aan. “Het is een beetje frustrerend om dringend een groot aantal servers toe te moeten voegen om de ongepaste waardering van sommige AI-startups te rechtvaardigen.” Klop.

READ  Gemeenschappen hebben ondanks de Covid-crisis hun wollen sokken gered

Deze extra servers waren nodig voor Twitter om zwaar verkeer en gebruik van het platform door programma’s of bots te ondersteunen, maar niet door reguliere gebruikers.

Reddit maakte zich ook zorgen

Twitter staat niet alleen in het omgaan met de gevolgen van het versnellen van generatieve AI en het ontwikkelen van diensten op basis van taalmodellen. Medio juni verhoogde discussieplatform Reddit de prijzen die het externe ontwikkelaars in rekening brengt voor het gebruik van gegevens en gesprekken die op het sociale netwerk zijn geplaatst.

De beslissing leidde tot verontwaardiging, aangezien deze platforms tot nu toe toegang tot openbare gegevens op hun site hebben aangeboden tegen redelijke prijzen of gratis, om de ontwikkeling van een ecosysteem te bevorderen.