Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

IT-managers, een essentieel onderdeel van technologische innovatie

IT-managers, een essentieel onderdeel van technologische innovatie

“Vind de slimste techneut in het bedrijf en maak hem CEO!” Voor Marc Andreessen, uitvinder van Netscape die tegenwoordig aan het roer staat van het machtige fonds van Andreessen Horowitz, zijn het probleem en de oplossing vrij eenvoudig: Bedrijven zijn verloren in de digitale wereld, dus hebben ze een technoloog aan het roer nodig. vereenvoudiging? Ja, maar ook niet helemaal verkeerd.

Telewerken, onderwijs op afstand, e-commerce en de pandemie hebben digitale technologie centraal gesteld in de economische en sociale activiteit van alle bedrijven. In slechts een paar dagen tijd zijn CEO’s en CEO’s van de schaduw naar het licht gegaan, van de status van ondersteuning van het bedrijf naar de status van de hoeksteen van het bedrijf. Toen het openbaar bestuur nauwelijks geïnteresseerd was in het technologische aspect, beseften ze plotseling hoe belangrijk het is om te vertrouwen op krachtige, flexibele en schaalbare IT-infrastructuren om hun activiteiten voort te zetten en hun instellingen te ondersteunen.

Digitaal, een centraal onderdeel van innovatie

Digitale transformatie heeft de concurrentie om innovatie vergroot. De verkeerseconomie die uit deze digitalisering voortvloeit, legt grote beperkingen op aan bedrijven die deze transitie nog niet hebben gemaakt. Ze verliezen aan aantrekkelijkheid vanuit het oogpunt van bedrijvigheid en werkgelegenheid, maar ook vanuit het oogpunt van concurrenten die zelf aan kracht winnen. Alle activiteiten van bedrijfsdivisies zijn afhankelijk van krachtige, krachtige, schaalbare en innovatieve informatietechnologie. Informatietechnologie is zo belangrijk geworden voor bedrijven dat ze zich niet langer kunnen voorstellen hun activiteiten uit te voeren zonder deze parameter te integreren. Een status die CIO’s en senior executives nu alle legitimiteit geeft om lid te worden van de afdelingen Finance, HR, Customer, Marketing of Logistics binnen het Uitvoerend Comité van Comex. CIO en CTO mogen geen CEO worden, Maar ze moeten onvermijdelijk Comex integreren om de digitale risico’s uit te leggen en de rol en mogelijkheden van nieuwe technologieën te laten zien.

READ  De ondersteuning voor de Franse A330 MRTT-tankvliegtuigen wordt al minstens tien jaar uitbesteed aan Airbus en Rolls-Royce.

Digitalisering en creatie van nieuwe activiteiten

Door de producten en activiteiten van een bedrijf te beïnvloeden, maar ook de rollen en vaardigheden van werknemers en soms het bedrijfsmodel, is digitalisering veel meer dan een technologische transformatie. Als we uitgaan van een merk dat besluit een platform te worden, dan is deze ontwikkeling geen simpele technologische verrijking. Het is een nieuwe activiteit met eigen regels voor productie, communicatie en marketing.

CIO’s vormen de kern van de bedrijfsdynamiek

Praten over digitale transformatie betekent verhuizen van de ene staat naar de andere. Onze economie gaat echter razendsnel, cycli volgen elkaar op en we zijn niet immuun voor nieuwe paradigma’s zodra we denken dat we klaar zijn met onze transformatie. Waar het vandaag om gaat, is om het bedrijf de mogelijkheid te geven om voortdurend in beweging te zijn, door veilige, zuinige, robuuste en flexibele infrastructuren te ontwerpen, door processen en organisaties aan te passen en werknemers continu op te leiden. We moeten een cultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid ontwikkelen, die leidt tot meer initiatief. De CIO en CTO zouden deze brief aan Comex moeten overhandigen en zelfs, waarom niet, de medevoorzitters. We moeten een bedrijf creëren dat compatibel is met de toekomst.