Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk heeft aangekondigd dat hij terugtreedt als hoofd van Twitter

Het hoofd van het sociale netwerk bevestigde dinsdag dat hij zal aftreden als CEO van het sociale netwerk zodra hij wordt gevonden “iemand die dom genoeg is om de baan aan te nemen”.

Elon Musk Hij zei dinsdag (20 december) dat hij zal aftreden als CEO van Twitter nadat hij een vervanger heeft gevonden. “Ik stop als CEO zodra ik iemand vind die dom genoeg is om het over te nemen! Daarna zal ik de teams Software en Servers leiden.”schreef op het platform.

De eigenaar van het microblogplatform reageerde op de uitslag van een opiniepeiling die hij maandag zelf op Twitter had geïnitieerd, met de vraag of hij al dan niet met pensioen moest gaan als hoofd van het bedrijf, 57% van de 17 miljoen kiezers antwoordde bevestigend. Als hij aanvankelijk zei dat hij zich aan de uitslag van de peiling zou houden, heeft Musk in de laatste uren enigszins gemengde signalen afgegeven, waarbij hij aanvankelijk leek te geloven dat de uitslag vertekend was door stemrobots.

“Klein probleem met de trackingsoftware”

Minder dan acht weken na het domineren van het sociale netwerk voor $ 44 miljard, ziet Twitter de storm nog niet gaan liggen. Het bedrijf staat op de rand van een financiële afgrond en heeft een aantal adverteerders verloren aan de risico’s die merken met zich meebrengen vanwege de wens van de miljardair om de matiging van de inhoud te verminderen.

Eerder vandaag plaatste Elon Musk het resultaat van een HarrisX-enquête, met zijn eigen steekproef van platformgebruikers, die 61% van de respondenten in zijn voordeel gaf. Interessant, dit lijkt erop te wijzen dat we een klein Twitter-botprobleem hebben. De eigenaar van het platform reageerde vervolgens op de tweet van het instituut om de resultaten te presenteren. De opmerking kwam nadat Elon Musk een andere tweet onderschreef die suggereerde dat zijn peilingen waren geschrapt. Hij schatte ook dat elke nieuwe peiling nu zou worden afgestemd op betalende Twitter-gebruikers.

READ  84 bedrijfsleiders pleiten voor 'gereguleerde' energienuchterheid

In het verleden vertrouwde de zakenman op opiniepeilingen om controversiële beslissingen te ondersteunen, zoals het opnieuw activeren van het account van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, evenals andere gebruikers die zijn geschorst. Het resultaat van de recente online raadpleging leidde in eerste instantie tot de stijgende titel van Tesla, waarvan de investeerders kritiek hebben geuit op de interesse die Twitter sinds de overname heeft gekregen, ten koste van de autofabrikant, zo menen zij.

Verschillende Amerikaanse mediakanalen van hun kant hebben bevestigd dat Elon Musk naar een vervanger heeft gezocht, daarbij verwijzend naar anonieme bronnen, informatie die de eigenaar van Twitter vervolgens ontkende met een simpele spot op het sociale netwerk.