Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elise Lucet vertelt over de schokkende opmerkingen die ze hoorde toen ze om opslag vroeg زيادة

Elise Lucet, een bekende figuur bij kijkers, heeft ermee ingestemd om met de nieuwe podcast te pratenكاست tv-entertainmentEn de Vrouwen TV. Een kans voor haar om zich te herinneren hoeveel ze heeft moeten vechten voor haar salaris.

Er is nog een lange weg te gaan om gelijke beloning voor mannen en vrouwen te bereiken. Ook in de televisiewereld bestaan ​​er nog steeds verschillen. tijdens de De eerste aflevering van Vrouwen TVEn de .’s nieuwe podcast tv-entertainment die stem geeft aan de vrouw die schittert op tv, Sophie Davant had een pijnlijke herinnering Sinds die dag dat de loonsverhoging werd afgewezen omdat haar ex-man Pierre Slade de kost verdiende… was ze niet de enige die dit soort tegenslagen meemaakte. Elise Lucet, ook uitgenodigd Om te getuigen van zijn carrière Bij Vrouwen TV, tot een bepalend moment in het kantoor van de directeur Human Resources.

“Een bittere herinnering” vertellen

Moest ze vechten voor haar salaris? “Ja‘, antwoord je met één woord. Een kans om te onthouden Een bijzonder pijnlijke uitwisseling met een mensenrechtenverdediger : “Ik heb nog steeds een bittere herinnering aan een benoeming in het kantoor van een mensenrechtenverdediger die me vertelde dat je drie gebreken had. Ik moet 34 jaar zijn geweest, had de krant bijna 10 jaar gepresenteerd en was op dat moment een van de personages op de zeer belangrijke France 3-antenne. Ik werd heel slecht betaald voor het werk dat ik deed en hij zei tegen me: “Je hebt drie fouten: je bent een vrouw en een jonge vrouw en je bent nog nooit ontslagen.Toen herinnerde ik me zijn reactie:Ik zei sorry? Besef je wat je me vertelt? ‘. Ik herinner me dat ik in tranen uitbarstte in zijn kantoor en me afvroeg hoe hij me dat kon vertellen! Alsof je nooit ontslagen was een gebrek was, geen kwaliteit. Kortom, als ik niet ontslagen word, is dat omdat ik het werk zo goed doe, nou, ik probeer het. Ten tweede zei ik tegen haar: “Ik ben een vrouw, dus het is seksisme en je zegt me dat het normaal is dat een vrouw minder betaald krijgt dan een man, en tot slot: ‘We eindigen jong, maar het zal enige tijd!” . Geweldig ding!

READ  Menigte: "Koh-Lanta" solide leider voor "Astrid en Rapha" lle in goede vorm, "Bull" sterker dan Laury Tilleman

Ik heb een paar hele slechte dingen gehoord…

Ze moest vechten om het salaris te krijgen dat ze verdiende : “Jarenlang kreeg ik te horen dat ik moest kalmeren. Ik heb heel slechte dingen gehoord en ook enkele van mijn zussen. Vrouwen moesten altijd veel harder vechten om het loon te krijgen dat ze net verdienden, en het duurde over het algemeen veel langer om dat loon te krijgen, terwijl mannen het, denk ik, veel sneller kregen.“Gelukkig merk ik dat de mentaliteit op dit punt verandert:”Het is aan het veranderen. En ik denk dat er objectief gezien in France Télévisions wervingssalarissen geen verschillen meer zijn tussen mannen en vrouwen. In professionele beroepen is er een reële interesse in deze gelijke beloning van mannen en vrouwen.

Women of TV, de nieuwe podcast van tv-entertainment

Vind het volledige interview met Elise Lucet op Vrouwen TVTélé-Loisirs-podcast. In een wereld die nog erg mannelijk is, hebben ze een plek voor zichzelf gemaakt. En ze zeggen hoe. Onder de gasten van deze serie vinden we in de loop van de weken Sophie Davant, Iris Mittenaere, Elise LucetEn de Alexia Laroche Joubert En de Marie-Sophie Lacarro. De derde aflevering met Elise LucetBeschikbaar op maandag 31 mei op alle podcastplatforms (Spotify, Deezer, Apple Podcast…).

Spotify: Klik hier

Deezer: Klik hier

Apple-podcast: Klik hier