Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Les Héritières sur Arte: Wat is deze sociale tv-film over uitzonderlijke middelbare scholen waard met Déborah François en Tracy Gotoas? bioscoop nieuws

Arte zendt vanavond Les Héritières uit met Deborah François, Tracy Gutoas en Fanta Kepe. Een hit, aangrijpend en met waanzinnige precisie, het volgt het pad van een tienermeisje uit Seine-Saint-Denis dat zich aansluit bij het prestigieuze Lycée Henri-IV.

waar praat hij over ?

Sano, een uitstekende student aan een universiteit in Seine-Saint-Denis en beoordeeld als REP+, ging zijn tweede jaar in aan het prestigieuze Lycée Henri-IV in Parijs. Terwijl ze worstelt om met haar nieuwe omgeving om te gaan, wordt lerares Khadi, een bal van energie en woede met een passie voor breakdance, een derdejaarsstudent aan haar oude instelling. De twee tieners gaan een cruciaal jaar tegemoet.

erfgenamenGeregisseerd door Nolwenn Lemesle en geschreven door Laure-Elisabeth Bourdaud en Johanna Goldschmidt.

Met Tracy Gutwas, Fanta Kibe, Deborah Francois, Lucy Vigedit, …

Vrijdag 4 juni om 20:55 Arte Day en beschikbaar tot 1 september op arte.tv

Een kijkje waard?

Les Héritières werd afgelopen februari gepresenteerd op het Luchon Festival, waar het werd bekroond met de Best Original Music Award en, impliciet, voor een heel jaar, aan het Lycée Henri-IV, een prestigieuze instelling die er in het bijzonder op gericht is haar studenten voor te bereiden op de grote scholen die de elites van morgen vormen. Het gaat, via verschillende cursussen, maar uiteindelijk heel dicht bij Sanu en Khadi, met precisie en soberheid.

Achter de concurrentie die woedt in het soort uitzonderlijke middelbare school of voorbereidende klassen, die hier zo goed vertegenwoordigd zijn, houdt TV Nolwenn Lemesle (Des Morceaux de moi) zich vooral bezig met de dissidentenkwestie.

READ  The Voice 2021: Waarom wordt Vivi nog steeds uitgezonden?

Sano, afkomstig van een universiteit in Seine-Saint-Denis en uit een zeer bescheiden gezin, heeft grote moeite om zich aan te passen aan deze nieuwe omgeving waar ze niet zo goed in is. Ze kiest ervoor om te verbergen wie ze werkelijk is totdat ze beter wordt geaccepteerd door haar medegeborenen, die allemaal tot een bepaalde elite lijken te behoren en niet hetzelfde culturele erfgoed hebben als zij.

Emmanuel Jacobson-Roques/Arte

De kloof tussen Sano en de rest van zijn promotie is duizelingwekkend en twijfelachtig. De indrukwekkende werkdruk, het constante helse tempo tussen het ouderlijk huis en de school (totdat hij met een beurs om leraar te worden voor zijn buurman Khadi een kamer in de buurt van Henri-IV kan nemen)… Sanu doet er alles aan om hem daar te krijgen.

Maar al snel ontstaat er een echt dilemma, dat zeker de kern is van deze schrijnende eenheid. Zal Sanu de juiste dingen doen, verscheurd tussen haar familie die worstelt om zichzelf vrij te zien van wat er van haar werd verwacht, wat ze niet wil ontkennen, en haar verlangen om in haar dromen van succes te geloven? de keuze?

Scenaristen Laure-Elizabeth Bordoud en Jonah Goldschmidt draaiden uit de stellingen van Bourdieu en Basiron een zeer indrukwekkende televisiefilm, die zonder enig medelijden de visiekeuze helderder en optimistischer maakt, ook al wordt er over de film gerapporteerd. Sociale ongelijkheden die zorgwekkend blijven.

Maar het succes van Les Héritières is ook te danken aan het geweldige team van jonge acteurs, onder leiding van Tracy Gotoas (Above the Clouds) en Fanta Kebe (Zou je liever?), de onthulling van twee televisiefilms, die er al glimmend en veelbelovend uitzien. toekomst. Déborah François, in een uitgebreide, stimulerende en enigszins perfecte CPE, is uitstekend. Terwijl Lucie Fagedet (Skam France) en Sam Chemoul (Plus belle la vie) al het goede bevestigen dat we hebben gedacht over de huid van de Sano-collega’s.

READ  Een Libanees gezin wordt geconfronteerd met de nachtmerrie van vervuiling