Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elektrische voertuigen stoten meer fijnstof uit dan je denkt

Elektrische voertuigen stoten meer fijnstof uit dan je denkt

De autoriteiten hebben echter opgeroepen tot het gebruik van elektrische auto’s om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Dit is de oplossing die wordt bepleit om luchtvervuiling, met name in grote steden, tegen te gaan: het gebruik van elektrische auto’s. Zozeer zelfs dat de regering een helpt Om de aankoop van een elektrische auto te financieren, die duurder is dan een thermische auto, die kan oplopen tot 5.000 euro.

Echter, een Ademe verslag Het verschil tussen de voordelen van elektriciteit boven luchtkwaliteit. De studie, die eind april werd gepubliceerd, toont de grenzen van het elektriciteitsverbruik in de strijd tegen luchtvervuiling. Hoewel elektrische voertuigen geen stikstofoxiden, koolstofdioxide of VOS uitstoten, stoten ze, in tegenstelling tot thermo-elektrische voertuigen, wel een grote hoeveelheid fijnstof uit.

Het effect van bandenwrijving op de weg

waarom ? Omdat deze elektrische voertuigen door het gewicht van de batterijen zwaarder zijn dan thermische voertuigen. Vanwege dit grotere gewicht zijn de banden die op deze voertuigen zijn gemonteerd, breder en wanneer het voertuig in beweging is, stoot de wrijving van deze brede banden op de weg meer fijne deeltjes uit dan smalle banden, vanwege het grotere contactoppervlak.

Echter, schrijft Ademe: “De uitstoot van deeltjes buiten de uitlaat van rem-, banden- en wegslijtage wordt gewogen in vergelijking met de uitlaatemissies van benzine- en dieselvoertuigen die zijn uitgerust met een roetfilter, in een mate die verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de deeltjes die door de weg worden gegenereerd. verkeer in Europa”, aldus het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie.

READ  Gare de Lyon: Verkeer op meerdere lijnen gehinderd na een ernstig ongeval bij Maison Alfort

Vervuiling van uitlaatgassen is wijdverbreid

Ademe volgt een trend die in de toekomst zal toenemen “als er geen regulering van remmen of roetuitstoot van banden is”. In detail, met regeneratief remmen, stoten elektrische voertuigen minder deeltjes uit het remsysteem uit in vergelijking met voertuigen met interne verbrandingsmotoren (3% van de fijne deeltjes buiten de uitlaat die door een elektrisch voertuig wordt uitgestoten, komt van remmen en 25% in het geval van een thermische voertuig).

In termen van emissies door contact tussen banden en de weg, zijn ze verantwoordelijk voor 61% van de fijne deeltjes, exclusief uitlaatgassen van elektrische voertuigen, vergeleken met 47% voor een thermisch voertuig. Ten slotte zijn die van resuspensie verantwoordelijk voor 36% van het fijnstof exclusief de uitlaat van de elektrische auto, vergeleken met 28% voor de thermische auto.

Een uitnodiging, zet niet alles in op elektriciteit

Observaties die Ademe ertoe brachten te schrijven dat “recente studies geen significant verschil laten zien in de totale uitstoot van deeltjes tussen elektrische langeafstandsvoertuigen en de huidige nieuwe thermo-elektrische voertuigen, die dankzij roetfilters bijna geen andere deeltjes uitstoten bij de ‘uitlaat’.

Voortbouwend op deze observaties nodigt Ademe ons uit om niet alles in te zetten op elektrische voertuigen om de luchtvervuiling te verminderen, maar om “andere praktijken (…) zoals voertuigreductie, de ontwikkeling van eco-rijden en de actieve modus … te verbinden … ”.

filmpje – Camille Etienne: “Zelfs in Frankrijk vandaag sterven jaarlijks 50.000 mensen door luchtvervuiling”