Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elektriciteit, gas, gezondheidskaart, maaltijdcheques…wat veranderde er op 1 augustus 2021

Tussen de (wederom) verhoging van het gastarief en het Solidariteitsfonds worden in Frankrijk vanaf 1 augustus 2021 veranderingen verwacht. Aan de andere kant is de wet op het gezondheidspaspoort onderworpen aan het besluit van de Constitutionele Raad, dat op 5 augustus wordt verwacht, dus het zal niet op 1 augustus in werking treden.

Elektriciteit en gas
Na een stijging van 10% in juli zal de gasprijs 5,3% hoger zijn dan op 1 augustus. Het is een maatregel voor bijna 3,1 miljoen gezinnen in Frankrijk. Voor elektriciteit zien consumenten vanaf augustus een gemiddelde stijging van 0,91%.

Consumenten zullen worden getroffen door een stijging van 1,09% en 1,57% per jaar.

Deze belasting, die geldt voor professionals en particulieren, bedraagt ​​tussen de 30 en 40% van de rekening. Het doel van deze verhogingen is de financiering van werkzaamheden voor de aanpassing van elektriciteitsnetwerken en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen, evenals voor de vernieuwing en verbetering van de kwaliteit van de bevoorrading (TURPE, gebruikstarief voor openbare elektriciteitsnetwerken).

Kaartjes restaurants 2020
Na boekingsperioden zijn de maaltijdcheques voor 2020 verlengd tot en met 31 augustus. Er is dus nog maar een kleine maand over voor gebruik vóór de datum van de contra-indicatie.

Ter herinnering: het ticketplafond in supermarkten of voedingswinkels is gehandhaafd op 19 euro. Wat restaurants betreft, kunnen maaltijdcheques ter waarde van € 38 worden uitgedeeld. Ze kunnen ook worden gebruikt in “Click and Collect”, die tijdens deze pandemie in Frankrijk is geëxplodeerd.

Solidariteitsfonds
In het licht van het Covid-19-virus hebben de overheid en regio’s het Solidariteitsfonds opgericht om kleine bedrijven en zelfstandigen te helpen in de crisis.

READ  LVMH stopt leveringen aan Rusland

Bedrijven hebben voortaan tot 31 augustus de tijd om hun aanvraag in te dienen en aanspraak te kunnen maken op deze bijstand. Ze krijgen een vergoeding van 40% van het activiteitsverlies in juni 2021 in vergelijking met juni 2019, 30% van het activiteitsverlies in juli 2021 in vergelijking met juli 2019 en 20% van het activiteitsverlies in augustus 2021. Vergeleken met augustus 2019.