Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amazon hard in de portemonnee voor inbreuk op privégegevens in Europa

De internetgigant wordt ervan beschuldigd de EU-regelgeving inzake gegevensbescherming niet na te leven.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Deze financiële boete is op vrijdag 30 juli bekend gemaakt en is de zwaarste ooit onder deze regels. Amazon heeft een boete van 746 miljoen euro gekregen voor het niet naleven van de nieuwe Europese regelgeving inzake de bescherming van de privégegevens van internetgebruikers (AVG). Aan de basis van deze veroordeling heeft de Association for the Defense of Liberties La Quadrature du net eind mei 2018 vijf klachten ingediend bij de Franse gendarmerie van persoonlijke gegevens, Cnil, tegen Amazon, Apple, Google, Facebook en Microsoft, na de De AVG-regelgeving is van kracht geworden.

Wat Amazon betreft, met het hoofdkantoor in Luxemburg, werd het dossier medio juli door de Luxemburgse Commissie voor gegevensbescherming (CNPD) aan Cnil overgedragen, wat leidde tot het opleggen van deze boete, maar het werd pas vrijdag bekendgemaakt door Amazon in een beursdocument.

CNPD “Beschuldigingen dat de gegevensverwerking van Amazon niet voldoet aan de EU-regelgeving inzake gegevensbescherming”, de internetgigant die in zijn document wordt genoemd. deze veroordeling “Niet correct”Amazon zei in een aparte verklaring dat het “in beroep gaan”. “Er was geen datalek en er werden geen klantgegevens bekendgemaakt aan derden”Voegt de groep toe.

READ  Volkswagen-baas boos na opladen op Ionity-netwerk