Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doorvoer van gas, elektra en riolering.. Wat verandert er per 1 augustus?

Een nieuwe gasprijsverhoging, een stijging van de elektriciteitsprijzen of de lancering van Pass’Sport: al het nieuws voor het begin van de maand.

Terwijl de gezondheidskaart en de toepassing ervan de kern van de zorgen zijn, heeft deze tweede zomermaand zijn aantal nieuwigheden. De energierekening zal naar verwachting licht stijgen door stijgingen van de gas- en elektriciteitsprijzen. Meer vreugde, nieuwe pas toegevoegd aan de catalogus met het paspoort, Om de inschrijving bij een sportclub te financieren. Tot slot hebben de maaltijdcheques voor 2020 hun uiterste houdbaarheidsdatum bereikt.

Gasprijsverhoging

De gasprijzen blijven stijgen. Na een verhoging van 10% op 1 juli komt daar vanaf 1 augustus nog eens 5,3% bij. Deze stijging zou ongeveer 3,1 miljoen Fransen moeten treffen, die gereguleerde douanerechten genieten. Bovendien zijn de dagen van deze contracten geteld omdat ze op 1 januari 2023 verdwijnen. De Toezichthoudende Autoriteit voor Energie licht deze stijging toe in haar persbericht. “Deze stijging is 1,6% voor klanten die gas gebruiken om te koken, 3,3% voor klanten met dubbel gebruik, koken en warm water en 5,5% voor klanten die zelf het gas verwarmen.Het rapport wijst ook op de redenen voor deze stijging, met het economisch herstel en de zeer sterke vraag, vooral in Azië, maar ook op de grote Europese opslag en de toename van het gasverbruik voor elektriciteitsproductie.

Prijsverhoging elektriciteit

Vergelijkbare dynamiek van de kosten van elektriciteit met tarieven “blues“Dat gaat nog wat omhoog. Voor ingezeten cliënten komt dit overeen met een stijging van 0,48% en 0,38% voor professionelen. Dit moet resulteren in een stijging van € 4 voor particulieren en € 6 voor professionals. De REIT rechtvaardigt deze stijging en merkt een herbeoordeling van de bedragen op die teruggaat tot 2019.

READ  Rimac vestigt nooit het wereldrecord acceleratie

Breid de volgende gezondheidscorridor uit

Hoewel de Executive de bredere toepassing van de gezondheidsvergunning voor 1 augustus heeft aangekondigd, moet deze worden uitgesteld. De regering wordt geboeid in afwachting van de beslissing van de constitutionele raad, die op 5 augustus wordt verwacht. Hij zal beslissen om uit te breiden in restaurants, cafés, bars, sommige winkelcentra of ziekenhuizen. Voor lange reizen zoals treinen, vliegtuigen of Intercités, Jean-Baptiste Djebari, gedelegeerd minister belast met Transport, Dinsdag zei hij dat sesam verplicht zal worden tussen 7 en 10 augustus.

Paspoort lancering…

Een nieuwe vervanging op naam van het paspoort, zal vanaf 1 augustus beschikbaar zijn om een ​​sportschoolregistratie te financieren. Het gaat voor € 50,- voor kinderen tussen 6 en 17 jaar. Volgens het ministerie van Sport zullen er 5,4 miljoen kinderen zijn om van deze hulp te kunnen profiteren. Deze nieuwe kaart krijgt de vorm van een brief die bij inschrijving aan sportclubs moet worden getoond. Opgemerkt dient te worden dat alleen gezinnen die reeds de schooltoelage of de toelage voor kinderen of volwassenen met een handicap genieten, hiervan kunnen genieten.

…en de laatste rechte lijn voor maaltijdcheques voor 2020

Terwijl het plafondbedrag voor maaltijdcheques momenteel wordt besproken met de ExecutiveDe vervaldatum voor tickets die teruggaan tot 2020 nadert snel. Het is inderdaad verlengd na herhaalde opsluiting. Je hebt nu nog maar tot 31 augustus om deze coupons uit te geven en ze niet permanent te verliezen.