Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eindhovens kampioen Ajax zet mooi seizoen voort

Thomas Seneke, Media 365: Geplaatst op maandag 24 januari 2022 om 16:01.

Ajax Amsterdam versloeg zondag PSV Eindhoven (1-2), waardoor de drievoudig Europees kampioen opnieuw de eerste plaats in de Nederlandse Eredivisie veroverde. En dit ondanks de afwezigheid van Haller…

Het landskampioenschap was zondag gastheer van de klassieke wedstrijden tussen Eindhoven en Ajax, een confrontatie tussen de koplopers van de Nederlandse competitie. De club Eindhoven had aanvankelijk één punt voorsprong op aartsrivaal Amsterdam. Ook zonder zijn centrale spits Sebastien Haller, in de African Cup of Nations met Ivoorkust, hernam hij de leiding met een 2-1 overwinning. Nadat Brabi in de eerste helft de score opende met een beslissende pass van Stainless Dusan Tadic (34), maakte Mario Gotze aan het begin van de tweede helft gelijk voor PSV Eindhoven (1-1, 53), maar het laatste doelpunt van Mazraoui (1 ) –2, 74) liet Ajax winnen en daarmee het bod Nu twee lengtes achter PSV Eindhoven, hij staat nog steeds zes punten achter Feyenoord, die derde staat. Bevestiging van een uitzonderlijk seizoen op dit moment.

Ten Hag “zeer tevreden”

“We waren kalm aan de bal, PSV Eindhoven gleed terug. We schoten direct na de gelijkmaker binnen en namen het initiatief om een ​​mooi doelpunt te maken”, zegt trainer Eric Ten Hag. Ter herinnering: Ajax is een van de enige drie clubs die de zes groepsduels in de Champions League (met Liverpool en Bayern), tegen Sporting (5-1 in Portugal, 4-2 in Nederland), Besiktas (2) heeft gewonnen. -0 in Nederland, 2-1 in Turkije) en vooral Dortmund (4-0 in Nederland, 3-1 in Duitsland).

READ  FC Barcelona verlaat het pad van Bernardo Silva

Haller is de topscorer van de competitie met tien goals, een record na slechts zes wedstrijden in C1. Minder dan drie jaar na de fenomenale campagne waarin Ajax in de halve finale tegen Tottenham faalde, aan het einde van een ongelooflijk scenario (3-2 exit in de laatste minuut thuis, met een hattrick van Lucas Moura, na het nemen van een 2-0 voorsprong) en met indrukwekkende uitschakelingen.Voor Real Madrid en Juventus kwam Ajax als beste uit de bus.