Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Einde van ontvangst in 2023: uitstel van de inwerkingtreding van deze betwiste maatregel met enkele maanden

Einde van ontvangst in 2023: uitstel van de inwerkingtreding van deze betwiste maatregel met enkele maanden

Nog een paar dagen verwijderd van de ontvangst.

De Afvalbeheerwet Circulaire Economie (Agec) van 10 februari 2020 bepaalt dat Stopzetting automatisch afdrukken van tickets bij het wisselkantoor op 1 januari 2023. Het doel is tweeledig: vechten “tegen gevaarlijke stoffen in bonnen” zoals endocriene stoornissen en “De grote verspilling aanpakken die deze tickets vertegenwoordigen” Terwijl er elk jaar 30 miljard exemplaren worden gedrukt.

Maar de bon heeft nog een paar dagen te gaan. Dat meldt het vakblad LSAEn de Het uitvoeringsbesluit van deze maatregel mag uiteindelijk niet op de eerste dag van het volgende jaar worden gepubliceerd. Het kabinet zou besluiten de inwerkingtreding van de maatregel uit te stellen, zonder daarvoor een expliciete reden op te geven.

Lees ook:
Verkoopbewijzen: waarom wordt de verwijdering ervan betwist?

Inwerkingtreding binnen 3 maanden?

Het ministerie van Economische Zaken en Financiën overweegt nu al om enkele punten in de Agec-wet te wijzigen. Het pad dat Percy voor ogen had? Het is niet langer aan de klant om het papieren ticket te vragen, maar het is aan de kassier om het te presenteren en vervolgens moet de klant het accepteren of weigeren. volgens LSADistributeurs zullen ook worden verplicht om stewardessen en kassamedewerkers op dit onderwerp te trainen en om schriftelijke informatie op elke kassa te plakken.

Deze paar correcties zullen dus lonend zijnInwerkingtreding van de maatregel tegen het einde van het eerste kwartaal van 2023.