Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

James Dyson zegt dat werken op afstand de Britse economie kapot maakt

In het gebruikelijke debat over de voordelen van werken op afstand heeft de Britse industrieel en miljardair James Dyson zijn kamp gekozen. Volgens de oprichter van de gelijknamige groep is de bevordering van arbeidsflexibiliteit die de Britse regering wil, ” zelfvernietiging voor de economie van zijn land. Want in de ogen van de uitvinder die bekende, besefte hij het. 5127 Prototypes » Van zijn stofzuiger voordat hij de juiste vond, het face-to-face werk dat werd geoefend in de pre-Covid-crisis, is een bron van innovatie onder het personeel.

Integendeel, werken op afstand “Het verhindert de directe samenwerking en training die we nodig hebben om nieuwe technologieën te ontwikkelen en ons concurrentievoordeel te behouden.”stelde de oprichter van de Dyson-groep gerust in een column in het dagblad keer.

Dit is niet het eerste uitstapje van de ondernemer over dit onderwerp. Al in 2021 heeft hij de Britse regering aangemoedigd om een ​​terugkeer naar het ambt te bevorderen. Hierin staat de persoon genaamd “Elon Musk van Europa” heel dicht bij het zien van zijn Amerikaanse tegenhanger die ook campagne voert voor een terugkeer naar het kantoor van zijn werknemers (Tesla, SpaceX, Twitter).

De overheid roept telewerk op

Terwijl veel Britse werkgevers moeite hebben om hun personeel te overtuigen om terug te keren naar kantoor, heeft de Britse regering maandag aangekondigd een wandeling te maken in de richting van de onderdanen van de koning. Hij wil de flexibiliteit op het werk vergroten, vooral om werknemers te helpen.” De balans vinden tussen hun werk en hun privéleven “vooral degenen die” Zorg voor kinderen of kwetsbare personen.

Volgens de hervorming die door de CEO is ingevoerd, zullen werknemers gemakkelijker toegang kunnen vragen tot werken op afstand, maar ook tot banen die door veel werknemers worden gedeeld of met flexibele uren.

READ  Delphine Ernott, groepschef van France Télévisions, valt Twitter-baas aan: "Het is eng dat miljardair Elon Musk beweert te bepalen of een media al dan niet onafhankelijk is"

Werkgevers zijn niet verplicht om akkoord te gaan, maar hebben de plicht om met hun werknemers de mogelijkheden te onderzoeken.

“Er is geen reden om de wet al te ingewikkeld te maken: bedrijven waarvoor thuiswerken geschikt is, kunnen dat desgewenst al aanbieden.”De tweede rijkdom van het VK, zegt de heer Dyson, die bekend staat om zijn huishoudelijke apparaten en pro-Brexit-standpunt.

Son soutien à la sortie de UE ne l’avait pas empêché d’annoncer le déplacement du social siège de son enterprise du Royaume-Univers Singapore in 2019, en argumenteert dat zoon groupe dépendait beaucoup de l’Asie voor zijn chain d ‘Catering .’

“Managers van veel grote bedrijven eisen dat werknemers een bepaald aantal dagen per week naar kantoor komen, (maar) in de praktijk worden ze genegeerd”Dat blijkt uit een studie die eind november is gepubliceerd door de London School of Economics (LSE) en Women in Banking and Finance.

“Bedrijven die + werken op afstand als prioriteit hanteren (…) zijn bedrijven die het meest uiteenlopende talent, vooral vrouwen, kunnen aantrekken en behouden”Grace Lordan, auteur van de studie, merkte op. Die “Degenen die zonder reden de aanwezigheid van hun werknemers op kantoor eisen, zullen verliezen.” vaardigheden, volgens mevrouw Lordan.

Ook in Frankrijk woedt controverse. Werken op afstand zal volgens de Nationale Productiviteitsraad op de lange termijn gunstig zijn voor de Franse economie. De productiviteitswinst zou gemiddeld 5 tot 9% bedragen, volgens een vorig voorjaar gepubliceerd rapport. HR-afdelingen in Franse bedrijven zeggen ook vaak dat er geen verlies aan concurrentievermogen is door op afstand te werken.

READ  Belastingvoordeel: Welke Fransman krijgt maandag 624 euro?

Vrijdag is de meest afgelegen werkdag en er is geen “verlies aan bedrijfsproductiviteit”.

(met AFP)